Jan Podroužek
25. března 2022 • 15:10

Adepti na kouče reprezentace: mluví se o Haškovi, Šilhavý ale může zůstat

Vstoupit do diskuse
8
  • Video se připravuje ...

    Porážka ve Švédsku znamená jediné, česká reprezentace si na mistrovství světa opět nezahraje. A co dál? Pozice trenéra Jaroslava Šilhavého je ohrožená, postupový cíl nesplnil. Kdo by ho v roli kouče národního týmu mohl nahradit? A jaká je podle Sportu šance na Šilhavého pokračování?

  • Ivan Hašek

    Šance podle Sportu: 50 %

    Zákulisí se víceméně shoduje, že jestli se vedení svazu rozhodne odvolat Jaroslava Šilhavého, jako první bude osloven Ivan Hašek. Ten před čtrnácti lety nabídku reprezentace odmítl, přesto u ní velmi krátce působil ve druhé polovině roku 2009. Stav „fifty-fifty“ vyjadřuje, jak důležité bude stanovisko FAČR, případně sportovní rady ohledně Šilhavého budoucnosti.

    Ivana Haška láká vést českou reprezentaciFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Pokračování Jaroslava Šilhavého

    Šance podle Sportu: 36 %

    Ještě před barážovým semifinále ve Švédsku se celá situace zdála být „buď, anebo“. Postup na mistrovství světa rovná se jisté pokračování, vyřazení zase skoro dané odvolání. Takhle to teď ale nestojí a velkou roli může hrát nově ustavená sportovní rada v čele s Vladimírem Šmicrem. Co za návrh přinese většina Výkonnému výboru, to patrně bude odhlasováno.

    Český kouč Jaroslav Šilhavý sleduje vhazujícího Milana Havla v baráži se ŠvédskemFoto Profimedia.cz

  • Vítězslav Lavička

    Šance podle Sportu: 10 %

    Bývalý kouč Sparty, Liberce, Sydney nebo české jednadvacítky na začátku března podepsal smlouvu s kuvajtským svazem, který mu svěřil trénování prvního týmu. Jenže passé přesto tato varianta není už proto, že se o Lavičkovi už dřív nahlas a vážně mluvilo, a taky proto, že smlouva s Kuvajtem má trvání pouze do konce letošního června…

    Vítězslav Lavička trénuje kuvajtskou reprezentaciFoto Michal Beránek (Sport)

  • Jiná volba

    Šance podle Sportu: 3 %

    Zdeněk Ščasný, Martin Svědík, návrat Pavla Vrby, Petra Rady… Fantazii se nemají klást žádné mantinely a částečně to platí i pro tuto chvíli. Je klidně možné, že vedení asociace přijde nakonec s jiným řešením, než jsou ta tři hlavní. Úkrok třeba za hranice? Ovšem pozor, svazová pokladna propadává a není vhodná doba na drahou zábavu.

    Zdeněk Ščasný po dvou porážkách za sebou skončil v roli kouče SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jindřich Trpišovský

    Šance podle Sportu: 1 %

    Tohle jméno tu je z jednoho jediného, ale přitom důležitého důvodu: asi nikdo by takovou volbu nemohl zpochybňovat. Ovšem proti se staví jeho úvazek ve Slavii, který sám Jindřich Trpišovský míní dodržet, a kromě toho i načasování. Jinými slovy, teď ještě nepřišla chvíle, aby zapálený trenér vyrazil na svazovou misi.

    Slávistický trenér Jindřich TrpišovskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud