20. října 2022 • 09:18

Bolest, zmar a slzy. Hvězdy před MS kosí zranění... Kdo přijde o Katar?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
  • Které zraněné hvězdy přijdou o MS v Kataru?Které zraněné hvězdy přijdou o MS v Kataru?FOTO: Koláž isport.cz

    Pichlavá bolest projela lýtkem, svalil se na trávník a v očích se mu leskly slzy smutku, zmaru. Diogo Jota opouštěl šlágr Liverpoolu s Manchesterem City (1:0) na nosítkách a věděl, že šampionát bude bez něj… Zatímco seznam účastníku mistrovství světa v Kataru je daný, to, v jaké složení dorazí, se zatím vznáší ve hvězdách. Úvodní zápasy jsou na programu 21. listopadu a reprezentační marodky se plní. Argentina přišla o Paula Dybalu a Francie o N’Gola Kantého. Kdo další bude chybět? A u koho se závodí s časem, aby se stihl dát do kupy?

  • N’Golo Kanté

    Záložník / 31 let / Francie

    Za Chelsea nastoupil naposledy 14. srpna ve druhém kole Premier League proti Tottenhamu (2:2). Od té doby laboruje s hamstringem (zadní stehenní sval). Podle posledních zpráv je zranění vážnější, než se předpokládalo a Francie si na šampionátu v Kataru musí poradit bez něj. Motor záložní řady vypadl a reprezentační kouč Didier Deschamps řeší malér – kdo nahradí Kantého?

  • Paulo Dybala

    Útočník / 28 let / Argentina

    Horší scénář, jak se zranit, byste nevymysleli. Paulo Dybala se v devátém kole italské ligy proti Lecce (2:1) postavil k exekuci pokutového kopu. Rozběhl se a skóroval. Jenže… Místo gólové radosti se mu obličej zkřivil bolestí. „Jak je na tom?“ líčil po zápase kouč AS Řím José Mourinho. „Na hřišti ho znovu uvidíme v roce 2023.“ Jasné, smutné. Argentina přitom s Messim v Kataru pošilhává po titulu.

  • Diogo Jota

    Útočník / 25 let / Portugalsko

    V minulé sezoně nasázel v dresu Liverpoolu 15 ligových tref. Po odchodu Maného se na Dioga Jotu hodně sázelo. Jenže začátek nového ročníku vynechal kvůli zranění. A když se zahříval do provozní teploty, přišla další rána. „Po báječném večeru na Anfieldu,“ psal Jota na své sociální sítě, „můj sen zkolaboval.“  Portugalsko přišlo o palebnou sílu. A to už chybí Pedro Neto…

  • Reece James

    Obránce / 22 let / Anglie

    V reprezentaci Anglie se to má takhle – jejím nejsilnějším místem v sestavě je post pravého obránce: Trent Alexander-Arnold, Kyle Walker, Kieran Trippier či Reece James. A s posledně jmenovaným se počítalo nejvíc. Jenže obránce Chelsea si v Lize mistrů při zápase s AC Milán poranil koleno. „Začal závod s časem,“ napsal poté na svoje sociální sítě. Stihne letadlo do Kataru? Podle všeho spíš ne.

  • Ronald Araújo

    Obránce / 23 let / Uruguay

    Zranit se v přátelském zápase? To naštve. Navíc, když se to stane v září a vyřadí vás to ze šampionátu, který se koná v listopadu. Stoper Barcelony si poškodil šlachu v pravém stehně a podstoupil operaci. Nyní se nachází ve fázi rekonvalescence. Uruguay se sice nevzdává šance, že by klíčový obránce přeci jen byl k dispozici. Přesto jde spíš jen o přání z kategorie sci-fi.

  • Ostatní

    S velkým otazníkem je start Marca Reuse, věčného smolaře. Zranil se 17. září v derby se Schalke, stadion opouštěl o berlích. Aktuálně už trénuje a měl by se blížit návratu na trávníky. Pokud si to neobnoví, měl by v Kataru obléknout dres Německa.

    Optimismus převládá i v táboře Paula Pogby. Francouzský záložník hlásí návrat do služby. Radují se v Juventusu i reprezentaci. Jen škoda, že mu bude chybět oblíbený parťák Kanté.

    Včas by se měl uzdravit Ángel Di María (Argentina) i Kyle Walker (Anglie), jenž se zotavuje po operaci třísel a už plánuje cestu na šampionát. Původní obavy se nepotvrdily v případě Richarlisona (Brazílie). „Jeho účast na MS není ohrožena,“ potvrdil Antonio Conte, kouč Tottenhamu.

    Nejistá je účast Raúla Jiméneze (Mexiko), jehož zranění třísel se neléčí podle představ. „Počkáme do poslední možné chvíle,“ řekl Gerardo Martino, reprezentační trenér.

    Starosti mají Švédové. Alexander Isak si obnovil poranění stehen ze září a jeho stav se nejeví vůbec dobře. Stejně jako Yanna Sommera. Gólman Švýcarska si pochroumal kotník a podle vyjádření Mönchengladbachu ho čeká dlouhá pauza.

    Vyloučen start je pak u následujících hráčů: Pedro Neto – Portugalsko (kotník), Georginio Wijnaldum - Nizozemsko (zlomenina holenní kosti), Arthur Melo - Brazílie (stehna), Kalvin Phillips - Anglie (vykloubené rameno).

    Stihne Marco Reus MS v Kataru?Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud