Michal Kvasnica
2. prosince 2022 • 18:45

Katar k 60, Češi stihnou zápasy i poušť v džípu: I bez piva je to v pohodě

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATARU | Útulná Katara Beach je pro spoustu fanoušků všech národností místem pravidelného dopoledního relaxu, než vyrazí na oběd a stadiony. Včetně tří Čechů z Prahy. „Synové mi dali mistrovství světa k narozeninám, lepší dárek jsem nemohl dostat,“ rozplývá se táta. „Šéf výpravy ale nejsem. Spíš delegace, vše nechávám na klucích,“ dodává s úsměvem, než vezme do ruky foťák a jde si dělat na pláži památeční snímky. Na společný rodinný se však mladší duo netváří, aby lidé doma nezáviděli.



Zimu v Praze vyměnili trochu provokativně za třicet stupňů v Dauhá. „Žena mi posílala fotku z bazénu ve Vysočanech, já jí fotku z pláže. Snad jsem jí moc nenaštval,“ směje se jeden ze synů.

Je jim mezi třiceti a čtyřiceti a oba se shodli na tom, že kulatiny otci zpříjemní cestou do Perského zálivu. „A já jsem za to rád, protože zážitky jsou nejvíc,“ reaguje okamžitě se spokojeným výrazem ve tváři táta.

Kus chlapa s rozepnutou košilí a taky dobrodruh. Když začaly létat Airbusy 380, největší dopravní letouny světa se dvěma patry, nemohl si to nechat ujít. Chtěl to zažít na vlastní kůži. Byla z toho dovolená v Dubaji, nyní je nedaleko.

Katar sice navzdory bohatství oproti Spojeným arabským emirátům zhruba o patnáct let zaostává ve vývoji, protože představitelé státu zaspali, ale zato má v současnosti faktor X. Fotbal.

„Jsem sportovní fanoušek, takže když mi dali kluci k narozeninám zájezd na šampionát, moc mě potěšili. I bez toho piva se to tady dá v pohodě přežit, vůbec nám nechybí,“ říká a otevírá plechovku coly.

Za pět dnů mají v plánu navštívit tři utkání, na která se jim podařilo sehnat vstupenky. „Třeba zápas Ekvádor-Senegal (1:2) byl skvělý. Zas úplně jiná atmosféra a styl hry, než co známe z Evropy,“ pochvaluje si.

Do Kataru se vydali i Češi
Do Kataru se vydali i Češi

„V březnu se chystám do Mnichova na Bayern na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, tak budu porovnávat,“ dodává.

Synové zkoušeli ve středu dopoledne ještě navštívit burzu s lístky, aby trio vyplnilo volný den. Snaha byla marná. „Obrovské fronty, chaos, tak jsme se na to vyprdli,“ popisuje.

„Místo toho bychom rádi mrkli do pouště na písečné duny a projeli se tam na džípech. Prý to však před turnajem bylo za slušnou cenu a teď to několikanásobně zdražili. Nevíte, na kolik to vyjde?“ ptá se.

Bohužel nevím, média na výlety nemají čas. Odpovědi se tak nedočká, já zase nezjistím cenu zájezdu pro jednoho.

„Ubytování v apartmánech u letiště je úplně v pohodě, máme to stejnak jen na přespání. Ale cifru vám tady před tátou samozřejmě nemůžu říct, když to byl dárek,“ usmívá se.

Nejstarší člen výpravy nemá problém udělat rodinnou fotku k článku, trio si dokonce na mundial nechalo vyrobit speciální trička. Rád by je ukázal, kluci však o publicitu nestojí.

„Moc lidí neví, že tu jsme, skoro nikomu jsme to neříkali. Neradi bychom pak slyšeli nebo četli názory, že si takovou akci může dovolit jen smetánka a podobně. Sice to nijak šílené částky nejsou, ale znáte Čechy...“ omlouvá se.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud