Michal Kvasnica
2. prosince 2022 • 23:05

Brazílii pomohl porazit bývalý hráč Vyškova. Neymar už běhal a smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DAUHÁ | Kdo na tiket dával vysoké kurzy a nevěřil ve třetím kole základních skupin favoritům, je v balíku. Po Francii, Španělsku a Portugalsku nezvládla poslední zápas ani Brazílie. Bez odpočívajících hvězd prohrála gólem v nastavení s Kamerunem 0:1. O prvenství v tabulce však nepřišla a Afričanům byl výsledek nakonec houby platný. Švýcaři totiž porazili Srbsko v atraktivní přestřelce 3:2 a postupují oni. Balkánci se zařadili k Belgii, Německu a Dánsku k největším zklamáním.



Zvláštní pohled. Na největším stadionu Lusail pískl sudí naposledy do píšťalky a ani jeden tým se neradoval. Téměř 86 tisíc diváků najednou na hřišti sledovalo jediného muže, který ani nebyl v zápasové soupravě. Ve světle zeleném svítivém triku a černé kšiltovce se pozornost publika zaměřila na Neymara, jenž se byl pozdravit s kamarády i soupeřem. Jako jediný rozdával úsměvy.

Útočníkův závěrečný běh do kabin byl pro fanoušky nadějí, že kotník už tolik nebolí. „Kanárci“ by ho na pondělní osmifinále s Jižní Koreou tuze potřebovali.

V pátek nastoupili s náhradníky, třeba s nejstarším hráčem šampionátu Danim Alvesem či stoperem Bremerem, ex-spoluhráčem Davida Zimy z FC Turín, a doplatili na chování ve finální fázi. V koncovce byli zbrklí, vychytal je i brankář Devis Epassy, náhradník za vyřazeného Andrého Onanu. Ten už dějiště opustil kvůli neshodám.

Uzdraví se Brazílii Neymar?
Uzdraví se Brazílii Neymar?

A když Kamerun v nastavení v horkém pátečním večeru udeřil díky povedené hlavičce Vincenta Aboubakara (slavil tak, že si svlékl dres a dostal druhou žlutou kartu) po centru ex-vyškovského Jeroma Ngom Mbekeliho. Afričané alespoň uťali sérii 9 zápasů bez výhry na MS.

Slabá útěcha, nepomohl jim totiž vývoj a hlavně výsledek souběžně hraného utkání o 20 kilometrů jižněji. Tam viděl kontejnerový stánek 974 skvělý duel se spoustou emocí. A dobrým koncem pro Švýcary, kteří porazili Srbsko 3:2 a rovněž dosáhli šesti bodů. Trefil se Remo Freuler s Breelem Embolem, dva muži, kteří před dvěma měsíci sekli i českou reprezentaci v St. Gallenu, a ikona Sherdan Shaqiri.

Švýcaři tak postupují popáté v řadě do vyřazovacích bojů na velkých turnajích včetně EURO, což je obdivuhodný kousek. Ne nadarmo o nich jako o světové špičce mluvil právě v září i Vladimír Coufal.

Elitu naopak opouští Srbsko. Měli být černým koněm mundialu, místo toho se řadí k Německu, Belgii a Dánsku k největším zklamáním. Silná generace nenaplnila prognózy o zajímavém mančaftu, jenž by mohl dojít daleko. Evropští zástupci se v tomto ohledu příliš nevytáhli a útočník Baníku Ostrava Nemanja Kuzmanovič tak v sobotu odletí z Dauhá do Vídně s tím, že coby fanoušek v Kataru neviděl jediné vítězství svého nároďáku.

Na Švýcary čeká v úterním osmifinále Portugalsko, půjde tedy o reprízu soubojů z Ligy národů. V rámci ní doma v Ženevě porazili Santosovo mužstvo 1:0, v Lisabonu však dostali čtyřku.

Jak dopadne konfrontace na neutrální půdě v Perském zálivu?

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud