Radek Špryňar
11. prosince 2022 • 13:35

Vaclík o bývalém parťákovi: Bunú umí trefovat strany. Co projde, to chytí

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Maroko je senzací katarského mundialu. Po vítězné srážce s Portugalskem (1:0) je v semifinále. Udivuje dokonalou organizací hry, absolutní koncentrací v defenzivě. A mimořádnou formou gólmana Jasína Bunúa. V pěti zápasech na turnaji inkasoval pouze jednou, od vlastního stopera Nájifa Aguerda v zápase s Kanadou. Úchvatná bilance! „Co projde, to chytí. Nedivil jsem se, že vychytal penalty proti Španělsku. Umí trefovat strany, má v tom velkou úspěšnost,“ vypráví v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz reprezentační gólman Tomáš Vaclík, který s Bunúem strávil dva roky ve španělské Seville.



Maroko mění historii. Jako první africký tým je v semifinále mistrovství světa. Vyjma vlastního gólu s Kanadou nedostal Jasín Bunú ještě ani jeden gól. Doma je národním hrdinou. Sledujete, jak úžasně se vyvíjí příběh vašeho bývalého parťáka?
„Samozřejmě. Moc mu to přeju. Už před turnajem spousta lidí považovala Maroko za černého koně, čemuž jsem se vůbec nedivil. Plno marockých hráčů hraje ve velkých evropských klubech, a na turnaji vyskočili ještě o úroveň výš. Zaujal mě třeba Sufján Amrabat z Fiorentiny, který na pozici šestky naprosto dominuje. Maroku se v Kataru všechno sešlo, mají skvěle poskládané mužstvo a nedostávají góly. Není to jen trend tohoto turnaje, oni se výbornou propracovanou obranou pyšní delší dobu. Navíc Bunú chytá výborně. Přesně tak, jak si ho pamatuju ze Sevilly. Vypadá hodně podobně. Co projde, to chytí. Nedivil jsem se, že vychytal penalty proti Španělsku. V Seville je uměl, na pokutové kopy je vážně moc dobrý. Umí trefovat strany, má v tom velkou úspěšnost.“

Jaká vlastnost dělá z Bunúa gólmana světového formátu?
„Je hrozně klidnej. Přijde mně, že se při zápase občas i směje.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud