15. srpna 2012 • 22:43

Strach o Pilaře! Kvůli poraněnému kolenu asi nestihne start kvalifikace

Autor: kah, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Pilař se v přípravném utkání s Ukrajinou (0:0) ošklivě zranil. V souboji se stoperem Rakickijem si otočil koleno a pravděpodobně si poranil vazy. Podle trenéra Michala Bílka nejspíš nestihne kvalifikační duel s Dánskem. Ten je na programu už 8. září.



Nebyl to hezký pohled. Už po 65 minutách hry musel Václav Pilař střídat, z hrací plochy byl odnesen na nosítkách. Bolestivou grimasu ukrýval rukama, už v tu chvíli se obával, že tohle zranění si může vyžádat delší pauzu...

Zozulya fauluje PilařeFoto Jaroslav Legner (Sport)

"Proti Dánům s největší pravděpodobností hrát nebude," vyjádřil pak obavu reprezentační kouč Michal Bílek.

Kvalifikační utkání je přitom na programu už 8. září. A vstoupit do bojů o mistrovství světa bez klíčového záložníka, je pro fotbalovou reprezentaci těžká rána - a samozřejmě ztráta.

"Venca se stává důležitým hráčem týmu, což potvrdil na EURO. Je to nepříjemné. Bude nám chybět," smutnil reprezentační kouč.

Dodal, že Pilař si v souboji s ukrajinským obráncem podvrtnul koleno. "Ale více budeme vědět až ve čtvrtek, kdy v Praze podstoupí vyšetření," doplnil.

Podle tiskového mluvčího národního týmu má Pilař podezření na poškození vnitřního vazu. To by si vyžádalo minimálně několikatýdenní léčbu. 

"Je to největší kaňka zápasu," vzdychl Bílek, který proti Ukrajině postrádal v záložní řadě také další dvě zraněné opory - Tomáše Rosického a Jaroslava Plašila.

Pilař si zranění přivodil v nevhodnou chvíli také z klubového pohledu. V přípravě bojoval o místo v sestavě Wolfsburgu a cítil, že dostane od tvrdého trenéra Felixe Magatha šanci. Jenže absence ho posune v jeho novém působišti o několik kroků zpět.

Václav Pilař neodešel ze hřiště po svýchFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud