12. října 2012 • 14:24

Kaká už zase září! Dal gól a brazilská samba utančila v přípravě Irák

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dva roky nedostal Kaká šanci ukázat se v národním týmu Brazílie. Jakmile mu dal kouč šanci, spustil se brazilský koncert. A Kaká, jenž většinou chřadne ve španělském Realu Madrid, jej ozdobil parádní sólovou akcí zakončenou dělovkou pod břevno. Kanárci nasypali do sítě soupeře, který bojuje v kvalifikace o postup na MS 2014 a vede jej legendární Brazilec Zico, ve švédském Malmö hned šest branek. Hvězdou zápasu byl záložník Oscar, jenž hraje na klubové úrovni za Chelsea, dal dva góly.



Pamětníci museli vzpomínat, kdy naposledy se Kaká ukázal v národním týmu Brazílie. Bylo to na mistrovství světa v roce 2010. Od té doby měl šikovný fotbalista smůlu. Teď si ale spravil náladu, brazilský tým koncertoval a pohlednými útoky deptal defenzivu soupeře.

„Je to skvělé být zpátky. Mám kolem sebe nové spoluhráče a jsem přesvědčený o tom, že tahle nová generace je moc dobrá. Samozřejmě mám radost, že jsem dal i gól a je jedno, o jakého šlo soupeře. Všichni jsme to brali vážně a výsledek to ukazuje,“ smál se spokojený Kaká.

Ten ve druhém poločase zápasu utekl po levém křídle, s míčem se dostal až do pokutového území a zblízka švihl levačkou. Dělovka prosvištěla kolem brankáře do sítě a fanoušci v hledišti tančili sambu. Kaká se vrátil s plnou parádou.

VIDEO: Podívejte se na gól Kaká i další trefy Brazilců v duelu s Irákem.

Parťáky v ofenzivě mu dělali Neymar a Oscar, tedy dvě brazilská esa. A spolupráce klapala náramně. „Bylo to úžasné zahrát si s ním. Je to playmaker a vycházelo nám to skvěle. Až spolu odehrajeme další zápasy, bude to ještě lepší,“ prohlásil Neymar, kterého obletují světové velkokluby.

Poklonu si vysloužil Kaká i od kouče Menezese. „Neměl moc času na integraci do týmu, ale on je skvělý. Moc pomohl spoluhráčům. Oscar byl vedle něj o hodně lepší. Ale spokojený jsem byl se všemi hráči. Teď musíme to herní zlepšení potvrdit i proti silnějším soupeřům,“ dodal trenér Brazílie.

Irák nemůže hrát kvůli bezpečnostní situaci zápasy kvalifikace o MS na domácí půdě, proto bude hrát s Austrálií na neutrální půdě katarského Dauhá. Jenže přátelský duel s Brazilci se nakonec hrál ve švédském Malmö. Trenér Zico z toho byl hodně nešťastný.

„Byli jsme v Kataru, kde bylo pětatřicet stupňů. Pak jsme cestovali deset hodin do Švédska, kde bylo stupňů jen pět. A teď se vracíme,“ hořekoval brazilský trenér iráckého národního celku. „Bylo to špatně načasované. Navíc jsme chtěli hrát proti Walesu a schytali jsme to od Brazílie,“ doplnil.

Přátelský fotbalový zápas
Brazílie – Irák 6:0
Branky:
22. A 26. Oscar. 48. Kaká, 56. Hulk, 76. Neymar, 80. Lucas.

Brazilští střelci Kaká s Oscarem slaví gól v síti Iráku. Brazílie vyhrála 6:0.
Brazilští střelci Kaká s Oscarem slaví gól v síti Iráku. Brazílie vyhrála 6:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud