17. listopadu 2015 • 22:36

Češi pokazili úvod zápasu. Z Polska vezou porážku 1:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté zakončili reprezentační rok porážkou 1:3 v Polsku. V přípravném utkání dvou účastníků mistrovství Evropy v příštím roce rychle prohrávali po gólech Milika a Jodlowiece, Krejčí sice ještě do poločasu snížil, ale výhru domácích po změně stran z brejku potvrdil Grosicki. Český tým poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou inkasoval více než dva góly.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 11. • 20:45
Polsko
Polsko
3:1
ONLINE
17. listopadu
20:45
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 3. Milik, 12. Jodłowiec, 70. Grosicki

Hosté: 41. Krejčí

Sestavy

Domácí: Boruc – Jędrzejczyk, Glik (46. Cionek), Pazdan (88. Dawidowicz), Rybus – Grosicki (73. Peszko), Jodłowiec (77. Borysiuk), Mączyński, Kapustka (83. Sobiech) – Linetty (77. Mila), Milik.

Hosté: Čech – Kalas (76. Pudil), Suchý, Procházka, Bartošák (76. Kadeřábek) – Plašil, Vacek – Zahustel (57. Skalák), Pospíšil (84. Darida), Krejčí (58. Šural) – Škoda (67. Necid).

Karty

Domácí: Jędrzejczyk, Grosicki

Hosté: Suchý

Rozhodčí

Sándor Ando-Szabo – Zsolt Varga, Oszkar Lemon (všichni Maďarsko)

Stadion

Stadion Miejski, Vratislav

Návštěva

40793 diváků

Poláci připravili českému týmu vřelé přivítání. Nejvíce se tleskalo Petru Čechovi, jenž 118. zápasem v reprezentaci vyrovnal rekord Karla Poborského. Potlesk vestoje pak následoval po minutě ticha za oběti teroristických útoků v Paříži.

S úvodním hvizdem však domácí pohostinnost zmizela. Už ve 3. minutě přišla chyba českých fotbalistů v rozehrávce, osmnáctiletý Kapustka utekl po levém křídle, ideálně nacentroval na malé vápno, kde se prosadil Milik. Útočník Ajaxu Amsterodam předskočil Procházku a hlavou překonal Čecha.

Bartošák: Mysleli jsme, že na ně vletíme. Bylo to naopak
Video se připravuje ...

Trenér Vrba poslal do utkání sestavu s debutujícím Bartošákem a několika dalšími hráči, kteří toho v reprezentaci moc neodehráli. A na souhře to bylo v úvodu vidět. Zatímco Češi se na hřišti spíše hledali, Polsko hnané přes 40 tisíci fanoušků mělo převahu.

Ve 12. minutě se potvrdilo, že Češi mají problém s bráněním standardních situací. Na přetažený roh si naskočil Jodlowiec, jeho křížná hlavička proskákala malým vápnem až ke vzdálenější tyči a Polsko vedlo rychle o dva góly.

Milan Škoda se v utkání v Polsku gólově neprosadil
Milan Škoda se v utkání v Polsku gólově neprosadil

Po dvaceti minutách se hosté vzpamatovali a začali hrát svůj obvyklý fotbal. Začaly se jim dařit kombinace, po Procházkově centru však Zahustel hlavičkoval v pádu vedle. Neuspěl ani Škoda. Ve 41. minutě již přišlo snížení. Domácí obrana odvrátila míč nedůrazně jen ke Krejčímu číhajícímu na velkém vápně a sparťanský záložník se trefil levačkou přesně do horního rohu branku. Zkušený brankář Boruc plachtil vzduchem marně.

Po změně stran měli Vrbovi svěřenci více ze hry, ale většinou hráli jen ve středu hřiště a Polsko hrozilo z brejků po českých ztrátách. Do šance se dostal Milik, ale v dobré pozici vysoký centr promáchl. V 66. minutě měl vyrovnání na kopačce Škoda, který z otočky pálil těsně vedle.

Vzápětí znovu zahrozili domácí, tentokrát však Čech vychytal Milika rychlým vyběhnutím. V 70. minutě už Polsko pojistku přidalo. Po ubráněné standardní situaci pádili domácí ve třech na jediného obránce a akci vyřešili učebnicově. Dali si pozor na ofsajd, Milik přihrál Grosickému a pro něj nebyl problém trefit prázdnou branku.

Po sérii střídání už se Češi do tlaku nedostali, a tak pro ně zápas skončil největší porážkou od března 2013, kdy v Olomouci podlehli Dánsku 0:3.

Přípravné fotbalové utkání ve Vratislavi:

Polsko - ČR 3:1 (2:1)

Branky: 3. Milik, 12. Jodlowiec, 70. Grosicki - 41. Krejčí. Rozhodčí: Andó-Szabó - Varga, Lémon (všichni Maď.). ŽK: Jedrzejczyk, Grosicki - Suchý. Diváci: 40.793.

Sestavy:

Polsko: Boruc - Jedrzejczyk, Glik (46. Cionek), Pazdan (87. Dawidowicz), Rybus - Jodlowiec (79. Borysiuk), Maczyňski - Grosicki (71. Peszko), Linetty (79. Mila), Kapustka (83. Sobiech) - Milik. Trenér: Nawalka.

ČR: Čech - Kalas (80. Kadeřábek), Procházka, Suchý, Bartošák (80. Pudil) - Plašil, Vacek - Zahustel (57. Skalák), Pospíšil (84. Darida), Krejčí (57. Šural) - Škoda. Trenér: Vrba.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud