11. října 2017 • 23:50

Tvrdík se zlobí na FAČR. Nedůstojné, Slavia nebude pouštět hráče, hrozí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dění kolem reprezentačního trenéra namíchlo předsedu představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka. Do FAČR se pustil na Twitteru poté, co server Seznam Zprávy zveřejnil platy reprezentačních trenérů a manažera Jaromíra Šeterleho. „Jestli FAČR nezajistí důstojnost reprezentace, nebudeme (Slavia) tam posílat hráče. Tohle si ČR, Karel Jarolím ani hráči nezaslouží,“ uvedl šéf Slavie.



Po tiskové konferenci, na které Roman Berbr ostře zkritizoval vedení reprezentace s Karlem Jarolímem a manažerem Jaromírem Šeterlem v čele, se neudržel a do místopředsedy za Čechy se opřel s tím, že by měl Berbr podobnou analýzu provést i v asociaci.

Den poté se však serveru Seznam Zprávy podařilo dostat k citlivým materiálům ohledně platů členů realizačních týmů reprezentací od mládeže až po A tým. To šéfa Slavie obrovsky namíchlo.

Jarolím u reprezentace zůstal, Berbr ale přednesl ostrou kritiku
Video se připravuje ...

„Nestačí sportovní neúspěch, ostuda ještě musí pokračovat. Nechutné. Jestli má jít Jarolím, ať se vedení FAČR přidá,“ napsal Tvrdík na svůj Twitter. „Chci slyšet, co uděláme s českým fotbalem, chci diskuzi expertů, vizi budoucnosti. Odmítám hru na závist k platu reprezentačního trenéra. Dost!“ dodal.

Vedení FAČR se ohradilo, že by údaje o Jarolímově platu pocházelo z jeho zdrojů. "Fotbalovou asociaci celá situace značně znepokojuje. V tomto duchu tak chce jasně deklarovat, že z její strany rozhodně nedošlo k žádnému systémovému úniku citlivých údajů. Zveřejnění platů reprezentačních trenérů je čistě individuální novinářskou aktivitou, jejímž výsledkem jsou navíc nepřesné údaje o výši výplatních částek," uvádí se v prohlášení. 

Vůči ostré Berbrově kritice se ohradil i reprezentační kouč Karel Jarolím. Vadily mu především zmínky o tom, že na jeho nominace mají vliv hráčští agenti. „Je to nesmysl, který mě poškozuje po lidské i profesní stránce,“ uvedl ve svém prohlášení. Odmítl také, že by po krachu v kvalifikaci MS 2018 nešlo ukončit jeho smlouvu před červencem 2018.

 

Jaroslav Tvrdík pohrozil FAČR po bojkotem reprezentace
Jaroslav Tvrdík pohrozil FAČR po bojkotem reprezentace

14 zápasů, 6 výher, 4 remízy, 4 prohry. Podívejte se na bilanci Karla Jarolíma u reprezentace
Video se připravuje ...
ANKETA mezi redaktory Sportu: Je správné, že Jarolím zůstává u reprezentace?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud