Premium
22. března 2018 • 15:25

Krmenčík se trápí, probudí ho Jarolím? Potřebuje zklidnit, říká Krejčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozice Michaela Krmenčíka se s kolísavou formou rychle mění. Zatímco na podzim se ocitl v roli střídajícího hráče pouze jednou z dvaceti zápasů, do nichž byl nominován, na jaře byl odstaven ze základní sestavy Plzně již dvakrát. A rozhodně u toho nemusí zůstat. Deník Sport řeší výkonnostní propad elitního útočníka. Problém sahá až do národního týmu. A co na Krmenčíkovu krizi říká trenér Karel Krejčí, který jej zná od 15 let?



Domácí zápas proti Partizanu: Krmenčík fantasticky přebírá balon na prsa a pohotovou střelou přibližuje postup Plzně do osmifinále EL. „Gól to byl hezkej,“ radoval se a všechno vypadalo náramně. Že Krmenčík vstoupí do jara ve velkém stylu, v jakém ukončil podzim.

Jenže místo toho fotbalová obec aktuálně řeší jeho „neformu“. Pětadvacetileté kladivo přestalo bouchat, zaseklo se. A už dvakrát s úvodním hvizdem sedělo pouze na lavičce.

Záchvěv, nebo trend?

„Souhlasím, že Krmenčík na podzim a teď není stejný,“ říká Vlastimil Palička, trenér a expert deníku Sport. Rozdíly spatřuje v jednotlivých atributech hráče, ve kterých ještě na podzim jasně dominoval.

Celková bilance Michaela Krmenčíka v reprezentaciFoto Sport

„Markantní to bylo, když vystřídal Marka Bakoše proti Sportingu, a nejen kvůli gólům. Bakoš na rozdíl od Krmenčíka vyhrával všechny hlavičkové souboje. Uhrál víc míčů, celkově byl lepší. Překvapilo mě to, protože Krmenčík byl vždy v osobních soubojích silný,“ nechápe Palička.

Co se tedy stalo? Důvod asi nebude jediný – a každého jistě napadne neuskutečněný přestup do anglické ligy, kam ho v zimě lákal Newcastle. „Ale Plzeň se rozhodla nepustit ho. Možná i tohle hraje roli. Třeba cítí, že něco propásl,“ poznamenal trenér a expert ČT Martin Hyský už dříve.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud