12. září 2018 • 12:56

Šilhavý nový trenér reprezentace? Dohodneme se, potvrdil Berbr

Autor: šq, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze skupinky uchazečů o místo trenéra národního týmu vyskočil jeden výrazný favorit. Jaroslav Šilhavý. Vedení fotbalové asociace nyní jedná výhradně s ním. „Bude to on. Dohodneme se. Ještě to není, ale bude. Není žádná překážka, která by tomu stála v cestě. Jarda by už v úterý chtěl letět za hráči, Když mi tohle řekne, je to pro mě pozitivní a důležitý přístup,“ řekl pro iSport.cz místopředseda FAČR Roman Berbr.



Znamená to, že padá varianta, že by volné místo obsadil některý z bývalých hvězdných hráčů, přičemž nejsilněji se mluvilo o Karlu Poborském? Ne nutně, protože asociace má jednání s legendou na programu ve čtvrtek. V případě angažování Šilhavého by však případné Poborského (či jiné někdejší hvězdy) zapojení bylo v jiné roli než na pozici hlavního trenéra.

„Zatím to nepadlo, ještě jednáme se dvěma bývalými hráči, jedním z nich je Karel Poborský, ale nevidím to dobře, vzhledem k tomu, že nevíme přesně, v jaké roli by vedle Šilhavého působil. Nároďák je chemie,“ vyjádřil se k této variantě Berbr.

Jednoznačným favoritem je tak Jaroslav Šilhavý.

S tím souhlasí i vyjádření předsedy FAČR Martina Malíka. „Začali jsme prioritně jednat s panem Jaroslavem Šilhavým o jeho případné pozici trenéra národního týmu. Tato jednání jsou pro nás v tuto chvíli z našeho seznamu prioritou číslo jedna. Doufáme, že příští týden bychom mohli mít v tomto směru jasno,“ uvedl ve středu pro iDnes.cz.

Šestapadesátiletý Šilhavý je rekordmanem v počtu ligových startů, v dresech Plzně, Chebu, Slavie, Drnovic a Žižkova odehrál 465 zápasů. Hráčskou kariéru uzavřel v roce 1999 a dal se na trenérskou dráhu.

V letech 2001 až 2009 byl asistentem Karla Brücknera a Petra Rady u národního týmu v době jeho největší slávy. Jako hlavní trenér vedl Kladno, Plzeň, České Budějovice, Liberec, se kterým v roce 2012 získal titul, Jablonec, Duklu a naposledy Slavii, s níž vyhrál ligu v roce 2017. Od začátku roku je bez angažmá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud