24. ledna 2019 • 19:45

Šeterle o repre: Jarolím je trochu morous. Jaké chyby zpětně uznal?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho působení u reprezentace dopadlo neslavně. Bývalý manažer českého národního týmu Jaromír Šeterle skončil ve funkci společně s koučem Karlem Jarolímem loni v září po prohrách v Rusku a s Ukrajinou. „Chyby jsme udělali,“ přiznává Šeterle v pořadu O2 TV Sport Česká ulička. Kde podle něj byly ty největší a proč na něj má spadeno internacionál Ladislav Vízek?



Nejdřív ztráta bodů v nastavení souboje s Ukrajinou, pak pětigólový debakl v přípravném utkání v Rusku. Nepovedený reprezentační sraz z úvodu září stál místo tehdejšího trenéra Karla Jarolíma. Spolu s ním skončil celý jeho realizační tým včetně manažera Jaromíra Šeterleho.

Ten se teď v pořadu O2 TV vyjádřil, co mohli během svého účinkování u prvního mužstva země udělat jinak. „Asi neřeknu nic světoborného, i sám Karel Jarolím si je vědom toho, že se chyby udělaly. Já je vidím především ve dvou oblastech. Zaprvé v intenzivnější a pozitivnější komunikaci s hráči ze strany trenéra. A někdy se zvolily špatné způsoby hry a složení týmu. Tyto dvě věci měly klíčový vliv,“ podotkl Šeterle.

Negativní atmosféra podle něj v reprezentaci nevládla, ale Jarolím prý mohl vystupovat pozitivněji. „Nemyslím to špatně, ale Karel je trošičku morous. Na kluky to tak někdy mohlo působit. Myslím, že si z toho vezme určité ponaučení,“ uvedl funkcionář, který v minulosti působil i ve Slavii či Mladé Boleslavi.

Jarolím je trošku morous, tvrdí Šeterle. Proč na něj má Vízek pifku?
Video se připravuje ...

V České uličce se řešila i kritika ze strany Ladislava Vízka, který několikrát veřejně prohlásil, že někteří hráči kvůli Šeterlemu nechtějí reprezentovat. Ten ale něco takového popírá. „Podobných invektiv od Ládi Vízka vůči mně bylo víc, táhly se celým mým působením u reprezentace. Absolutně je odmítám, s hráči jsem měl krásný vztah. Jsou to vynikající kluci. Nebyl žádný problém, ani z hlediska kázeňských věcí,“ vysvětlil Šeterle.

Vízek na něj prý má spadeno dlouhodobě kvůli výrokům, které Šeterle v minulosti pronesl směrem k Vladimíru Šmicerovi. Vítěz Ligy mistrů a bývalý hráč Liverpoolu, Bordeaux či Slavie je Vízkovým zeťem.

„Táhne se to od jeho působení v roli manažera reprezentace. Tenkrát hráči přiletěli z Černé hory v roztrhaných oblecích a dost nehezky křičeli na jednoho bývalého internacionála (Radek Drulák – pozn. aut.). Já se vyjádřil, že je to chyba manažera a myslím si to pořád. Se Šmícou jsme si to x-krát vysvětlili, zasmějeme se tomu. Ale Láďa mi to tímto způsobem dává najevo,“ pousmál se Šeterle.

Exkluzivní rozhovory s těmi nejlepšími hosty! Přesně o tom je Česká ulička Michala Hrdličky, kterou můžete vidět na O2 TV Sport>>>

Jarolím: Mrzí mě, že jsme neměli lepší výsledky. Mužstvo potřebuje nový impulz
Video se připravuje ...

Trenér Karel Jarolím přichází na reprezentační sraz
Trenér Karel Jarolím přichází na reprezentační sraz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud