22. února 2019 • 15:34

Slovenský nároďák přichází o osobnosti! Končí Škrtel, Hubočan a Nemec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal se bude muset obejít bez obránců Martina Škrtela a Tomáše Hubočana a útočníka Adama Nemce. Trojice dosavadních opor se rozhodla měsíc před začátkem kvalifikace mistrovství Evropy 2020 ukončit kariéru v národním týmu. Hapal naopak může počítat s Markem Hamšíkem, jenž nedávno přestoupil z Neapole do Číny.



"Po důkladném rozhodování jsem došel k závěru, že je pravý čas skončit. Jsem přesvědčený, že další kvalifikaci už bych nedohrál. Nebylo by fér, kdybych odehrál dva tři zápasy a potom skončil," uvedl v oficiálním prohlášení na webu slovenského svazu dlouholetý kapitán Škrtel .

Čtyřiatřicetiletý Škrtel se na mistrovství světa 2010 podílel na nečekaném postupu Slovenska do osmifinále, o šest let později se zúčastnil i finálového turnaje ME. Celkem nastoupil ve 103 zápasech a vstřelil šest gólů. Více utkání odehráli za Slovensko jen Hamšík (111) a Miroslav Karhan (107).

Na Euru ve Francii si zahráli také Hubočan s Nemcem. Třiatřicetiletý Hubočan má v reprezentaci na kontě 64 utkání, stejně starý Nemec se s 14 góly v 42 zápasech dělí v historické tabulce nejlepších slovenských střelců o čtvrté místo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud