27. února 2019 • 09:50

Slovensko hledá kapitána! Favoritem je Hamšík, šanci mají Škriniar i Stoch

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
  • Pavel Hapal musí určit nového kapitána slovenské reprezentace. Kdo nahradí Martina Škrtela?Pavel Hapal musí určit nového kapitána slovenské reprezentace. Kdo nahradí Martina Škrtela?FOTO: Koláž iSport.cz

    Velký problém musí řešit trenér slovenské fotbalové reprezentace Pavel Hapal. Necelý měsíc před startem kvalifikace na mistrovství Evropy 2020 ukončili působení v národním dresu rovnou tři fotbalisté, včetně dlouholetého kapitána Martina Škrtela. Kdo se stane jeho nástupcem a dostane kapitánskou pásku?

  • Marek Hamšík

    Největším favoritem na post kapitána je Marek Hamšík. 31letý záložník, který po téměř dvanácti letech opustil italskou Neapol a za přestupní částku 20 milionů eur (asi 513 milionů korun) se vydal do čínského týmu Dalian Yifang, už několikrát pásku nesl. 31letá hvězda plnila roli lídra vždy, když nebyl k dispozici Martin Škrtel, nyní by se jí mohla zhostit natrvalo. Slovenská sázková kancelář Niké, jež k příležitosti hledání nového kapitána vypsala speciální kurzy, mu dává největší šance.

    Marek Hamšík tleská fanouškům po prohře s Českem v Lize národůFoto Martin Sekanina (Blesk)

  • Martin Dúbravka

    Je jasnou brankářskou jedničkou, jako jediný z celé reprezentace působí v anglické Premier League. Martin Dúbravka, který si to z pražské Sparty namířil rovnou do Newcastlu United, patří k nejhvězdnějším členům slovenské sestavy. V jedné z nejlepších lig světa pravidelně chytá, udělal si velké jméno. Moc dobře to ví i Pavel Hapal, jenž se na něj bude spoléhat v nadcházející evropské kvalifikaci. Jmenuje jej kapitánem?

    Marin Dúbravka, brankářská jednička slovenské reprezentace a Newcastlu UnitedFoto Michal Beránek / Sport

  • Milan Škriniar

    Aspirantem na post nejdůležitějšího člena týmu je také Milan Škriniar, obránce Interu Milán. Urostlému stoperovi je sice teprve 24 let, díky působení v italské nejvyšší soutěži však nasbíral ohromné zkušenosti. V kádru "Nerazzurri" patří k lídrům, nedávno podepsal novou smlouvu až do roku 2020. Po odchodu Martina Škrtela je slovenským zadákem číslo jedna, případné jmenování kapitánem by mu mohlo přinést další motivaci a chuť stát se ikonou.

    Slovenský stoper Milan Škriniar během utkání s českou reprezentací.Foto Barbora Reichová / Sport

  • Juraj Kucka

    Je více než pravděpodobné, že slovenským kapitánem se stane někdo z předešlé trojice. Zapomenout ale nelze ani na další reprezentanty, kteří by se této role mohli teoreticky zhostit. Jedním z nich je Juraj Kucka. 32letý záložník si během své kariéry zahrál třeba za FC Janov či AC Milán, má tak zkušeností na rozdávání. Od ledna působí v Parmě, kde se okamžitě propracoval do základní sestavy. Za Slovensko odehrál již 55 zápasů.

    Juraj Kucka (vlevo) v souboji s Jaromírem ZmrhaleFoto ČTK

  • Peter Pekarík

    Podle slovenských bookmakerů by mohl "céčko" dostat i Peter Pekarík. Obránce berlínské Herty je členem národního týmu už dlouhých devět let. Na světovém šampionátu 2010 zasáhl do všech třech skupinových zápasů, kompletní porci minut odehrál i na EURU 2016 ve Francii. Vzhledem k tomu, že od ledna laboruje se zraněním lýtka, z něj však Pavel Hapal kapitána neudělá. Alespoň ne v dohledné době.

    Matěj Vydra stíhá slovenského Petera Pekaríka v duelu České republiky a Slovenska v rámci Ligy národůFoto Reuters

  • Stanislav Lobotka

    Z Trenčína až do La Ligy. 24letý "Stano" je ukázkovým příkladem, že tvrdá práce a trpělivost přináší ovoce. Přestože v prvním zahraničním angažmá, jímž byl Ajax Amsterdam, neuspěl, další dvě působení v cizině mu vyšla na jedničku. Výkony v dánském Nordsjaellandu mu vynesly přestup do španělské Celty Vigo, kde už druhou sezonu pravidelně nastupuje. Jistou pozici si vydobyl také ve slovenském "Áčku". V něm ale zatím zasáhl pouze do čtrnácti střetnutí.

    Záložník Stanislav Lobotka při zápase s AngliíFoto Profimedia.cz

  • Róbert Mak

    Křídelník Zenitu Petrohrad byl našimi sousedy považován za jeden z největších talentů. Už ve třinácti letech odešel ze Slovanu Bratislava do mládežnické akademie Manchesteru City. Z ní se postupně se propracoval do rezervního musžtva, v prvním týmu však šanci nedostal. Na profesionální úrovni se pořádně uchytil v německém Norimberku, má za sebou také štaci v řecké Soluni. Co se týče reprezentace, odehrál za ni rovných 50 duelů.

    ´Křídelník Róbert Mak (vpravo) během utkání Evropské ligy proti FenerbahceFoto Reuters

  • Miroslav Stoch

    Kdyby dostal důvěru Pavla Hapala a stal se vůdcem, byla by to velká perlička. Miroslav Stoch se vrátil do národního mužstva po více než dvou letech, k čemuž jej přiměla rezignace Jána Kozáka. Současný hráč pražské Slavie, v níž patří k tomu nejlepšímu, se po reprezentačním comebacku zapojil do obou dosavadních soutěžních utkání. Na to, aby se stal kapitánem, je to ale málo. Nebo ne? Slovenští bookmakeři na fotbalistu s fenomenální technikou vypsali kurz 15 ku 1. Vsadili byste si?

    Miroslav Stoch po jeho druhé trefě proti DukleFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud