20. března 2019 • 18:17

Devatenáctka schytala od Anglie čtyřku, za sedmnáctku rozhodl Hložek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 19 let na úvod elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy prohráli v Anglii 1:4. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka sice brzy vedli po trefě Jakuba Selnara, ale favorit poté čtyřmi góly skóre otočil. Domácí navíc těsně před pauzou neproměnili penaltu. Reprezentační sedmnáctka vstoupila do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy výhrou 1:0 nad Izraelem.



Devatenáctka si prohrou výrazně zkomplikovala boj o postup na závěrečný turnaj v Arménii, kam se dostanou pouze vítězové kvalifikačních skupin. Čeští mladíci v sobotu změří síly s Dánskem a skupinu zakončí utkáním proti Řecku.

Česká devatenáctka vstoupila do kvalifikačních bojů o postup na mistrovství Evropy výhrou 1:0 nad Izraelem. Zápas v Nizozemsku rozhodl ve 33. minutě jediným gólem kapitán Adam Hložek z pražské Sparty.

Sedmnáctka se výhrou přiblížila k postupu na šampionát v Irsku, kam projdou vítězové kvalifikačních skupin a sedm týmů z druhých míst. Svěřenci trenéra Václava Kotala v dalším utkání nastoupí v sobotu proti Severnímu Irsku a skupinu zakončí soubojem s domácím Nizozemskem.

Závěrečná fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 17 let v Nizozemsku:

ČR - Izrael 1:0 (1:0)

Branka: 33. Hložek.

Sestava ČR: Horníček - Koželuh, Starý, Hellebrand, Kůrka - Hroník (90. Matys), Hájek - Hložek, Ritter, Šíp (68. Pech) - Svoboda (85. Toula). Trenér: Kotal.

Závěrečná část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let:

Anglie - ČR 4:1 (1:1)

Branky: 11. a 56. Saka, 49. Gallagher, 85. Loader - 10. Selnar.

Sestava ČR: Kovář - Fukala, Heidenreich, Zima, Šnajdr (46. Konopásek) - Slaměna (73. Solil), Krunert (46. Macháček) - Hönig, Šulc, Selnar (67. Hezoučký) - Kepl (80. Zlatohlávek). Trenér: Suchopárek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud