David Pávek
Premium
24. března 2019 • 16:00

Neymar nebude chybět, tuší Adauto. Ve Slavii ho odnaučili simulovat

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou republiku už nenazývá domovem přes 10 let, jazyková vybavenost z působení na Slavii, v Krči a později i slovenské Žilině mu ale zůstala. „Zavolej, můžeme porozprávať,“ přijal bývalý brazilský útočník Adauto (38) svojí osobitou „českoslovenštinou“ žádost o rozhovor pro deník Sport. V něm popsal nejen náladu v brazilském týmu před očekávaným přátelským zápasem s českou reprezentací, ale vzpomněl i na léta v sešívaném dresu, a pochválil své nástupce, kteří to dotáhli do čtvrtfinále Evropské ligy.



Za Slavii Adauto válel ještě na Strahově, Eden navštívil až před dvěma lety, už jen jako čestný host. A rád by přijel znovu, souboj Brazílie s Českou republikou by byl dobrým důvodem. „Do Prahy se ale bohužel nedostanu. Ale určitě se budu dívat u televize. Chci ten zápas vidět, v brazilském týmu je spousta nových talentů a atmosféra bude určitě super!“ očekává autor 14 gólů v české nejvyšší soutěži.

Jak se od mistrovství světa změnila situace v brazilské reprezentaci?
„Teď je na trenéra Titeho i všechny hráče velký tlak. Média a fanoušci se ozývají, že jim reprezentace dluží hezký fotbal. Musí tak hrát, a pokud neukážou, že na to mají, půjdou pryč. Fotbal se vyvíjí, fanoušci ale čekají, že reprezentace se musí vrátit k technickému fotbalu plnému kliček“

Co může být slabinou, které by mohl Šilhavého tým využít?
„V nominaci jsou hráči, kteří už působí v Evropě a jsou zvyklí na místní styl, ale málo „kličkových“ hráčů. Jsou vyspělí silově, pohybově, ale už ne tolik technicky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud