24. března 2019 • 15:08

Bez Dočkala i na Brazilce, odpojil se od týmu. Hráči si Anglii rozebrali u videa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté postupně vstřebávají páteční debakl 0:5 v úvodním zápase evropské kvalifikace v Anglii, který znamenal nejvyšší porážku národního týmu v samostatné historii. Reprezentanti si po sobotním návratu do Prahy rozebrali na videu chyby a začínají se chystat na úterní přípravný duel v Edenu s Brazílií. Proti dalšímu gigantovi chtějí napravit dojem. Opět se ale budou muset obejít bez Bořka Dočkala.



"Měli jsme dnes video a rozbor té naší zpackané Anglie. Každý tu Anglii ještě nějak vstřebává. Budeme se snažit ty chyby, které jsme udělali, nedělat teď v tom dalším zápase. Musíme na Brazílii vletět a ne čekat, až dají gól," řekl novinářům obránce Filip Novák.

"Bylo to víceméně v klidu. Zase na druhou stranu trenér umí říct přesně, kdy ty chyby byly, umí je popsat. Umí to říct konkrétně, i jednotlivě danému hráči. Možná je to dva dny po zápase lepší než zvedat hlas. Jsme na takové úrovni, že si to dokážeme sami zpracovat v hlavách," dodal další obránce Ondřej Čelůstka.

Reprezentanti přijeli z Londýna zpět do Prahy v sobotu po obědě a od dnešního odpoledne už se naplno začnou chystat na Brazílii. "Po příletu z Anglie jsme měli zatím jen takový regenerační trénink. Ti, co hráli, si udělali regeneraci, výklus. Ti, co nehráli, do toho naopak museli trochu vlítnout, aby měli tréninkový cyklus. Odpoledne máme první trénink, tam se určí taktika a teprve od odpoledne se budeme připravovat na Brazilce. Během dneška nebo zítřka se na ně určitě podíváme i na videu," řekl Novák.

"Výsledek z Anglie vypadá prostě blbě, ale zase ve fotbale, jak jdou zápasy rychle po sobě, tak není nic staršího než včerejší zápas. Takže jsme si udělali hodnocení na videu a prostě jedeme dál. Už je to za námi. Teď je potřeba tady českému lidu ukázat, že to chceme napravit," dodal Čelůstka.

Od týmu se odpojil kapitán Bořek Dočkal, který kvůli zranění nehrál v Anglii a nestihne se dát do pořádku ani na Brazílii. Mužstvo ale v úterý dorazí podpořit.

Na úterní zápas se v Praze už chystají i Brazilci, kteří po sobotní senzační remíze 1:1 v přípravě s Panamou v Portugalsku přiletěli nad ránem do Čech. "Kanárci" se představí v české metropoli podruhé v historii a poprvé od roku 1956, kdy remizovali s Československem bez branek.

Podle počtu prvenství z mistrovství světa historicky nejúspěšnější reprezentace se ubytovala v luxusním hotelu Mandarin Oriental na Malé Straně a v podvečer bude poprvé trénovat na stadionu v Edenu. Kvůli zranění chybí "Kanárkům" největší hvězda útočník Neymar.

Zápas v Edenu začne v úterý ve 20:45.

Sterling ve Wembley hattrickem zničil Čechy. 0:5, nejhorší porážka v české historii
Video se připravuje ...

Anglická demolice? Tři góly byly smolné. Penalta spíš být neměla, shoduje se Šilhavý s hráči
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 37. Pavelka

Hosté: 49. Firmino, 83. Jesus, 90. Jesus

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Coufal, Suchý, Čelůstka (58. Kúdela), Novák (46. Gebre Selassie) – Souček, Pavelka (69. Král) – Masopust, Darida (K) (55. Frýdek), Zmrhal (84. Jankto) – Schick (52. Vydra)

Hosté: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Lucas Paquetá (46. Everton), Casemiro (K) (72. Arthur), Allan – Richarlison (63. Neres), Firmino (87. Fabinho), Coutinho (72. Jesus)

Karty

Hosté: Casemiro, Richarlison

Rozhodčí

Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. Rum.)

Stadion

Sinobo Stadium, Praha-Vršovice

Návštěva

19 116 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud