Jan Podroužek
10. března 2022 • 17:23

Kadeřábek před klíčovým srazem končí v repre: Tělo mi vrací zátěž

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už tak se trenérovi Jaroslavu Šilhavému skládá nominace pro play off mistrovství světa vinou zranění docela těžko, a tahle zpráva tomu nepřidává. Svou reprezentační kariéru se rozhodl definitivně ukončit Pavel Kadeřábek, informuje o tom oficiální cestou přes svou agenturu Sport Invest.



„Tento krok jsem zvažoval delší dobu, v každém případě se jednalo o velmi těžké rozhodování,“ zní jedna z prvních Kadeřábkových vět v prohlášení.

„Z reprezentačních akcí jsem se omluvil již pro podzimní část roku 2021, důvod tehdejšího rozhodnutí je hlavním motivem také pro finální uzavření pomyslné reprezentační kapitoly. V posledních dvou letech jsem se potýkal s několika zdravotními problémy, které mě pustily jen do zhruba poloviny soutěžních klubových utkání,“ vysvětluje hlavní důvod svého rozhodnutí.

Českého obránce dlouho trápil problém s lýtkovým svalem, do toho si poranil kotník, kvůli tomu se na podzim objevil jen v osmi bundesligových zápasech, v devíti chyběl.

„Tělo mi pravděpodobně vrací maximální zátěž a vytížení z předchozích deseti let, kdy jsem prakticky nechyběl v žádném utkání Sparty, Hoffenheimu či právě reprezentace. Chci udělat maximum pro to, abych fotbal na nejvyšší úrovni mohl hrát pokud možno co nejdéle.“

I přesto Hoffenheim prodloužil Kadeřábkovi v lednu smlouvu až do léta 2025. Pokud by ji dodržel celou, působil by v klubu nepřetržitě celou jednu dekádu.

„Právě moje touha vrátit klubu jeho důvěru a velkorysost hrála v mém rozhodnutí taky roli,“ doplnil Kadeřábek.

V reprezentaci debutoval v květnu 2014, odehrál v ní 48 zápasů, vstřelil tři góly, zúčastnil se EURO 2016 i 2020, mistrovství světa ho ale už jistě mine.

Trenér Šilhavý s 29letým bekem nemůže počítat pro blížící se play off, v němž Češi hrají ve Švédsku, v případě výhry potom v Polsku o postup na světový šampionát do Kataru.

Češi se vyhnuli gigantům. Jenže zdání klame, Švédové mají opory ve velkoklubech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud