Radek Špryňar
22. března 2024 • 14:35

Sestava na Norsko se hemží slávisty. Krejčí vedle Součka, na hrotu dvojčata

Vstoupit do diskuse
45
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z OSLA | Velmi netrpělivě se čeká na premiérovou sestavu Ivana Haška a jeho asistentů. Oficiálně zveřejněna bude až hodinu před dnešním utkáním (18:00). Zdroje webu iSport.cz se však shodují, že Česko by vpodvečer opravdu mělo do boje proti Norsku vyrazit s Ladislavem Krejčím, ve Spartě stoperem, na pozici číslo šest. Na špici útoku by měla spolupracovat dvojčata z Leverkusenu – Patrik Schick a Adam Hložek.



Postaví Ivan Hašek hned na úvod nejsilnější možnou sestavu? Jak se to vezme. Informace, které má iSport.cz k dispozici spíše evokují, že se realizační štáb do určité míry řídil kvalitou Norska v ofenzivě. Česko by na stadionu Ullevaal mělo vyběhnout se čtyřčlennou defenzivní formací, z pětasedmdesáti procent vyskládanou z hráčů Slavie.

Dvě stoperská místa mají obsadit Tomáš Holeš a David Zima, pravý kraj obrany bude mít na starosti David Douděra, rychlostně evropsky vybavený hráč. A na opačném konci mírné překvapení – levonohý sparťan Jaroslav Zelený.

Spíše se čekalo, že národní tým vyrazí do boje s trojkou vzadu, ale trenérský triumvirát se prý rozhodl pro bezpečnější variantu se čtyřmi obránci, kteří se budou snáz doplňovat a zajišťovat při útočných nájezdech Erlinga Haalanda.

Čtyři muže má mít i středová formace, přičemž Hašek si má poprvé vyzkoušet kooperaci kapitána Tomáše Součka s Ladislavem Krejčím. Reprezentační trenér má o využití sparťanského lídra jiné představy než klubový kouč Brian Priske. Mimo hru tak má minimálně pro první poločas zůstat Michal Sadílek, který vedle Součka odehrál konec kvalifikace o mistrovství Evropy.

Kraje záložní řady? V sestavě se opět blýskají loga sešívaných. Napravo by měl operovat dvacetiletý Matěj Jurásek. „Je to nejtalentovanější hráč,“ řekl o něm Hašek. Na druhé straně pak v reprezentaci ostřílený Lukáš Provod.

A útok? Komplet z Leverkusenu. Na úplné špici Patrik Schick, pod ním Adam Hložek. A pro úplnost, v brance bude Jindřich Staněk prokazující na trénincích skvělou formu.

Čili šest slávistů, dva sparťané, dva borci z Leverkusenu a jeden hráč West Hamu.

Celý rozhovor: Rekonstrukce kauzy Belmondo. SMS ze Sportu a překvapený sekuriťák
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
45

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud