Michal Koštuřík
27. září 2014 • 18:53

Karetní show sudího Hrubeše v Brně. Pomáhal rozhodčí Plzni?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pane Karle Hrubeši, v Brně nebudete nějaký čas vítán. Rozhodčí zápasu Zbrojovky s Plzní (2:3) rozvášnil domácí fanoušky, kteří na sudího hromadně řvali a hrozili mu pěstmi při odchodu do kabiny na poločasovou přestávku. Důvod? Pět žlutých karet, rozkouskovaná hra a odpískaná penalta za zákrok Milana Lutonského na Milana Petrželu.



„Jednoznačně byla,“ tvrdil Petržela, po jehož pádu proměnil „desítku“ Daniel Kolář. „Zpracoval jsem si přetažený balon. Pokrýval jsem si ho a on mě na dlouhou nohu kopl z boku do kotníku. Myslím, že to bylo i dost slyšet,“ popsal záložník.

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 2:3
Video se připravuje ...

Co na to Lutonský, jenž dostal za faul žlutou kartu? „Šel jsem do hlavičky, Petržela na mě nalezl zezadu. Je to hodně chytrý hráč. Hodně agilní, je nepříjemné na něho hrát. Pak už byl přede mnou, chtěl jsem mu vzít balon. Nějaký kontakt tam možná byl, ale fakt nevím. Byly v tom emoce, ani si to pořádně nevybavím,“ líčil záložník Lutonský, autor překrásného zásahu na 2:1.

Domácí borci měli v srdci žár, výkon rozhodčího je rozběsnil podobně jako jejich příznivce. Jen to nedali veřejně najevo. „Něco se asi mohlo písknout jinak, ale na rozhodčího se nemůžeme vymlouvat,“ krotil vášně Jan Sýkora.

„Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ mávnul rukou kouč Václav Kotal. Znechucení na něm bylo znát.

Sudí Hrubeš po pauze ubral „plyn“, párkrát potrestal i hosty. Jen krátký pobyt na place dopřál brněnskému Donneilovi Moukanzovi, jehož po dvou žlutých kartách poslal s červenou do kabiny. Střídající útočník v 90. minutě podkopl na půlce hřiště Davida Limberského a poté se hodně divil, co následuje. To plzeňský bek měl jasno. Faulujícího Moukanzu do šatny vyprovodil ťukáním si na čelo.    

Hrubešův konečný účet je pozoruhodný: devět žlutých karet, jedna červená.

Sudí Hrubeš vykazuje po červené kartě ze hřiště brněnského záložníka Donneila Alaina Moukanzu.
Sudí Hrubeš vykazuje po červené kartě ze hřiště brněnského záložníka Donneila Alaina Moukanzu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud