20. února 2016 • 05:00

Fanoušci Slavie se diví: Proč nám pomáhají sudí? Chceme rovinu

Autor: pta, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý jarní zápas v Synot lize, první ztráta. Kromě remízy 0:0 v Jihlavě po řadě spálených šancí však mají fanoušci fotbalové Slavie také jiné téma. V jejich očích až příliš červenobílým pomáhají rozhodčí. Debata se o tom rozjela na internetu také po včerejším zápase, který řídil Michal Paták.



V Jihlavě běžela 90. minuta a domácí záložník Tomáš Kučera uháněl na slávistickou polovinu. Rodící se útok utnul hostující obránce Jiří Bílek, který Kučeru u středového kruhu zastavil tvrdým podražením zezadu. Reakce sudího? Žlutá karta, ale zákrok zaváněl ještě přísnějším postihem. Na ten však nedošlo a Slavia dohrála v plném počtu.

Jihlava - Slavia: Bílek dostal za faul zezadu žlutou a mohl být rád
Video se připravuje ...

Patákův styl řízení zápasu však neprošel bez povšimnutí. Překvapivě však na slávistické straně. „Ještě víc než neproměněné šance a pouhý bod mě vadí, když nám pomáhají rozhodčí. Nešla by díky sílícímu vlivu zařídit pravidelně rovina?“ napsal na Twitter Lukáš Vala alias Strašák. Bývalý vůdce kotle Slavie nebyl jediný, který měl z počínání arbitrů podobný dojem. 

„Výkon sudího Patáka je otřesný. Vadí mi se dívat, jak sudí tlačí Slavii, stejně jako mi vadilo, když ji řezali. #damkovaven #berbrven,“ tweetoval Ondřej Kreml.

Stejnou záležitost probírali další fanoušci na populárním fanouškovské stránce slavistickenoviny.cz. „Je mi k zblití, z toho, jak nás rozhodčí začínaj tlačit,“ poznamenal uživatel Koky.

„Obávám se, že si to většina místních diskutérů nepřipustí, případně to bude bagatelizovat, ale mně tenhle trend úplně nekonvenuje. Nechci, abychom dopadli jako Sparta nebo Plzeň,“ souhlasil také další z fanoušků pod přezdívkou bububu. To, že si fanoušci stěžují na rozhodčího, že je příliš "hodný", skutečně není příliš obvyklý jev.

V prvním jarním utkání Slavie, které vyhrála doma nad Brnem 2:0, se vyskytl také verdikt, jenž vítězům pomohl. Rozhodčí Tomáš Kocourek neuznal v závěru Brnu gól kvůli údajnému nedovolenému bránění Mihaila Jovanoviče vůči Lukáši Železníkovi. Situace se však nelišila od běžných strkanic ve vápně a soupeř Slavie tak přišel o kontaktní gól. Kocourek dostal za svůj výkon od deníku Sport známku 5 (průměrný).

Slavia - Brno: Neuznaný gól Mihaila Jovanoviče
Video se připravuje ...

Změny postoje arbitrů vůči Slavii si všiml fanoušek Guly už na konci podzimní části. „Když jsem na to upozorňoval proti Liberci, tak se tady na mě X diskutéru vrhlo, že jsem se koukal na jinej zápas a že to nebyla pravda. Přitom s Libercem to bylo podobný jako dnes. Taky se mi to vůbec nelíbí.“ Bude tento pocit mezi fanoušky dál sílit? To ukáží až další zápasy.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 0:0. Několik šancí a tyč hostům nestačily
Video se připravuje ...

Přečtěte si diskuzi ze slavistickenoviny.cz o výkonech rozhodčích
Přečtěte si diskuzi ze slavistickenoviny.cz o výkonech rozhodčích

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Zimní spánek? Královec a Hrubeš ovlivnili zápasy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud