15. září 2011 • 10:59

Rajchl: Když Peltu porazím, nabídnu mu spolupráci. Budeme silní

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR - Věří, že se v pátek stane předsedou Fotbalové asociace České republiky. Jindřich Rajchl jde do boje s Miroslavem Peltou, kterého podporují nejsilnější kluby v Česku v čele se Spartou. "Věřím, že vyhraji. A že dokážu, že o fotbale tady rozhodují lidé, kteří jej dělají desítky let. A nikoliv lidé, kteří mají nejvíc peněz," řekl v rozhovoru se čtenáři iSport.cz kandidát na šéfa českého fotbalu.



On má na své straně naopak muže považovaného za šedou eminenci fotbalového prostředí, Romana Berbra. "Neříkám o něm vše dobré. Nicméně ho považuji za velmi schopného člověka," uvedl Rajchl.

Dodal, že pokud Miroslava Peltu porazí, určitě mu nabídne nějakou formu spolupráce. "Byli bychom silný tandem," věří. "Ale nevím, zda by takovou nabídku Míra přijal."

Do velkého fotbalu se Jindřich Rajchl dostal jako právní zástupce bývalého šéfa svazu Františka Chvalovského. Ten je teď ovšem ve vězení.

"Nemohu prozradit detaily, nicméně jsem jako právník přesvědčen, že jednání, které je mu kladeno za vinu, není trestným činem," tvrdí ovšem Rajchl s tím, že s Chvalovským se vidí jen občas.

"Otázky českého fotbalu už spolu vůbec neprobíráme, neboť se o něj nezajímá," dodává kandidát na předsedu FAČR.

Zato s Ivanem Haškem si volá často. A určitá témata s ním hodlá probírat po telefonu i po svém zvolení do předsednického křesla.

Všechny jeho odpovědi si projděte zde:

Jindřich Rajchl

Honza Kořínek, 15. září 2011
Ahoj Jindro, držím ti palce v zítřejší volbě. Náš národ prahne po senzacích a bulvarizaci všeho, co se jich jen lehce dotýká. Proto jsou všechny otázky směřovány tímto směrem. Serióznost, lidská kvalita a pracovitost se trochu vytrácí. Nemrzí tě to trochu? Pevně věřím, že český fotal pod vým vedením půjde klidnou cestou jen a jen kupředu. Hodně zdaru.
Děkuji Honzo, myslím si, že lidé, kteří v poslední době přišli do výkonného výboru, přinášejí přesně to, o čem hovoříš. A já budu rád, pokud jich v budoucnu bude ještě víc. Pokud budu mít možnost se jako předseda opřít o lidi, kteří chtějí pracovat pro český fotbal a ne pouze politikařit a zajišťovat si výhody pro sebe nebo své kluby. Pak věřím, že jsme schopni posunout český fotbal o pořádný kus cesty dopředu. Děkuji vám za vaše otázky a přeji vám, aby vám český fotbal přinesl v budoucích měsících a letech co nejvíce radosti a pozitivní emocí. Nashledanou, Jindřich Rajchl.
Gustik, 15. září 2011
Pane Rajchl, rikate ze Franta Chvalovsky je nevinny. A vy jste taky tak nevinny?
Nemohu prozradit detaily, nicméně jsem jako právník přesvědčen, že jednání, které je mu kladeno za vinu, není trestným činem.
kamil, 15. září 2011
Máte dojem, že různé intriky, které se ve fotbale v poslední době dějí fotbalu pomáhají. Odvolání komise rozhodčích, o kolo které se toho napsalo dost až po zmatky okolo přípravek a počtu hráčů, kteří budou v této kategorii na hřišti atd. Prospívají fotbalu?
Fotbalu neprospívá pouze mediální kampaň, kterou kolem tohoto kroku některé kluby rozpoutaly. Zatím jsem neslyšel jediný hlas, který by řekl, že Dagmar Damková není správnou volbou na post předsedy komise rozhodčích. Proč tuto mediální kampaň někdo rozpoutal, nechám na posouzení čtenářů.
pavouk, 15. září 2011
Dorý den p.dr.,můžete jednou odpovět přímo, co jste udělal pro fotbal?Vyjma toho, že jste založil na svazu spol.,ve kterých působí Vaše přítelkyně,známí atd.,a které jsou zcela zbytečné.Vaše názory na získání finan.prostředků od firem provozujicích hazard jsou zcestné.VPÚ si odvedou podle zákona kam sami budou chtít.To, že napadáte svého soupeře jen ukazuje na Váš charakter.On se o Vás nezminil slovem,nebo jsem to nikde nezaznamenal.Co myslíte tím, že když budu zvolen Pelta vrátí se fotbal zpátky? Koho máte na mysli, že fotbal by dělal jenom pro vyvolené?
1) Můžu být konkrétní, co jsem udělal. Hned po svém nástupu jsem při osobním jednání se zaměstnanci svazu snížil mzdové náklady na chod svazu o 400 tisíc korun měsíčně. Poté jsem se věnoval rozvazování nevýhodných smluv, kterými nás předhcozí management svazu zavázal k nestandardním plněním často až do roku 2018. I rozvázání těchto smluv přineslo významnou úsporu pro český fotbal. Vyjednal jsem příchod společností FitCentrum a Seznamu do mládežnického a amatérského fotbalu, což přineslo dalších 9 milionů korun. Intenzivně jsem se věnoval jednání kontraktu na televizní práva české reprezentace do zahraničí, kde jsme dosáhli navýšení o 500% oproti původní smlouvě. A máme dnes nejlepší smlouvu ze všech zemí EU. Bylo toho ještě mnohem víc. 2)Tohle jsme již viděli před rokem 2009, kdy fotbal byl de facto zprivatizován několika lidmi a sloužil jejich osobním zájmům. Nikoliv aby tito lidé sloužili fotbalu. Návrat do této doby v žádném případě nechci připustit, neboť by mnoho práce, které jsme zde s Ivanem vykonali, bylo k ničemu.
Josifek, 15. září 2011
Rikate jenom vse dobre o p.BerbroviO jeho dopisech jednotlivym oddilum plzenskeho kraje pred volbou sefa tohoto kraje opravdu nic nevite?Tak to jste asi jediny a je mi vas za to lito.Zkuste si to opravdu zjistit.Jsem zvedav na vasi odpoved. Mejte se hezky
Neříkám o něm vše dobré. Nicméně ho považuji za velmi schopného člověka. O dopisech, o kterých hovoříte, opravdu nic nevím. Budu rád, když mi je někdo zašle, abych se mohl přesvědčit sám.
Karlos, 15. září 2011
Dobrý den, ...zajímá mě Váš názor na nedávnou mediální přestřelku mezi V.Šmicerem a R.Drulákem...??Mám pocit, že to pan Drulák trochu přehnal. Díky za odpověď a věřím, že uspějete ve volbě předsedy FAČR.
Já mám ten samý pocit. Myslím si, že to od pana Druláka bylo naprosto nedůstojné. Osobně razím zásadu vzájemného respektu mezi lidmi, kteří fotbal dělají a tohle bylo zcela mimo rámec slušného chování.
otisesty, 15. září 2011
Dobrý den p. Rajchl,nezlobte se, ale mám pocit, že už zvolení Haška do čela našeho fotbalu bylo účelové a domluvené divadlo a myslím, že tato fraška pokračuje dál. Rád bych se mýlil.
Určitě tomu tak není. Já sám jsem za poslední tři týdny najezdil tisíce kilometrů a snažil se setkat se všemi delegáty, kteří na valnou hromadu zítra pojedou. Pokud by to byla domluvená fraška, tak bych si tyhle cesty rozhodně ušetřil. Jedná se o standardní předvolební souboj, který rozhodne 202 delegátů zítra na VH.
Lukáš Jirkovský, 15. září 2011
Dobrý den. Hodně štěstí ve volbách přeji jak Vám, tak i panu Peltovi. Věřím, že jste oba schopní lidé a hlavně doufám, že volba neskončí fraškou, jak před tím noviny varují. Můj dotaz zní: Pokud budete zvolen, tak se asi budete snažit navázat na práci pana Haška. Je tu ale něco, co byste chtěl změnit, něco co pan Hašek měnit nechtěl? PS: Líbí se mi, že považujete za důležité reprezentovat náš fotbal i na mezinárodní úrovni, tj. v UEFA a FIFA. Myslím, že je to důležité.
Ano, určitě bych mnoho věcí změnit chtěl. Filozofický pohled na fotbal máme s Ivanem velmi podobný. Nicméně náš styl řízení ve fotbalu je velmi odlišný. Jsem připraven řídit asociaci jako firmu, být v některých věcech mnohem striktnější a ráznější. A v mediálním vystupování více sebevědomější. O tom, že pro český fotbal je nezbytné budovat svou pozici na mezinárodní scéně, není sporu. Je to jeden z klíčových prvků pro další rozvoj fotbalu u nás.
jupiter, 15. září 2011
Když vyhraje GL a Ondrášovka Cup ten stejný klub, bude se hrát superpohár, nebo je vítězem ten, kdo vyhrál obé? Pokud ne, kdo proti sobě bude hrát? Děkuji a přeji hodně úspěchů.
Zajímavý dotaz. Pobavil mě :-) Věřím, že bychom nějakého soupeře určitě našli. Samozřejmě by hrál vítěz ligy s poraženým v poháru.
Petr Vagner, 15. září 2011
Dobry den. Rad bych predem rekl, ze jsem si procital Vase online rozhovory na konkurencnich serverech a musim rict, ze velice ocenuji, jakym zpusobem vystupujete a argumentuje. Take vidim jako Vasi vyhodu Vas vek - clovek potrebuje hodne sily, aby ve fotbalovem prostredi prezil a v mladi tech sil je preci jen vice. Chtel bych se zeptat, jestli nevidite mezery v marketingovem pusobeni FACR? Osobne jsem jen velice zridka zaznamenal kampan z Vasi strany (krome Barose ve sprse)...napr. inzeraty Sparty ci Plzne jsou videt vsude, pritom si myslim, ze reprezentace je porad silnejsi "brand", o ktery je treba se velmi intenzivne starat. Nema tak trochu pocit, ze STES jako marketingova agentura FACR neplni jednu ze svych hlavnich funkci a to je propagace ceskeho fotbalu? Napr. ucelena kampan na podporu Gambrinus ligy mi take velice chybi...ja jako clovek pohybujici se v oblasti marketingu vidim celou radu moznosti, jak s fotbalem marketingove pracovat, ale realne nic nevidim...dekuji za odpoved
V marketingové prezentaci vidím významný prostor pro vylepšení. Nejedná se pouze o mediální prezentaci, ale i o péči o fanoušky a partnery. O zatraktivnění programu před zápase, v poločase i po jeho skončení. A v mnoha dalších oblastech. Marketingem se profesionálně zabývám více než deset let. A věřte mi, že je to jedna z oblastí, na kterou bych se v případě svého zvolení intenzivně zaměřil.
Filip Zikmund, 15. září 2011
Dobrý den, nelíbí se mi, jakým stylem vedete kampaň a nechci Vás jako předsedu, protože pan Pelta na rozdíl od Vás něco ve fotbale dokázal. Vaše arogantní chování v rozhovorech, napojení na Ivana Haška, který zklamal celopu fotbalovou veřejnost a vaše kupování si delegátů přes lístky na barcelonu, to je vrchol!Napojení na Berbra a Paclíka, to jen ukazuje jak jste čistý...Minule s paní Damkovou ste ukázali, jak by vedení svazu vypadalo za Vás a to nechci, řikám to upřímně, nashledanou
Vás asi nepřesvědčím. Naštěstí věřím, že přesvědčím delegáty, kteří mě znají a vědí, že to, co píšete, je holý nesmysl.
kobliha, 15. září 2011
Zdravím vás, pane Rajchle, jak se podle Vás dá omezit korupce rozhodčích především v těch nejnižších soutěžích?
Boj proti korupci je boj, který musíte vést intenzivně a neustále, ale samozřejmě ho nikdy nemůžete úplně vyhrát. Určité excesy budou existovat vždy a všude. Naším úkolem je udělat maximum pro to, aby těchto excesů bylo co nejméně. Plán boje proti korupci by se dal shrnout do tří slov: prevence, kontrola, sankce. Prevence znamená na minimum omezit rozhodování jednotlivých osob. Kontrola je systém opatření, které nyní nemohu prozrazovat, protože by došlo ke snížení její efektivity. A sankce znamená to, že za korupci musí následovat pouze ten nejtvrdší trest. Třeba doživotní vyloučení působení v FAČR. Tento princip hodláme důsledně uplatňovat i v nejnižších soutěžích.
Tomáš Polišenský, 15. září 2011
Dobrý den. Chci se zeptat, kdo má na starosti přidělování stadionů ke kvalifikačním zápasů o postup na ME 2012? Konkrétně na zápas Česko - Španělsko. Proč se nehraje na nejmodernějším stadionu s největší kapacitou, tz. stadion Eden a místo toho se to odehraje v Praze na Letné. Figuruje v tom tak silný lobbing, nebo zvítězila jiná kritéria? V každém případě Vám přeji úspěšnou kandidaturu do čela ĆMFS, proti korupčníkovi Peltovy a bezejmenném rozhodčím.
Děkuji moc za přání. O tom, na kterém stadionu se bude hrát kvalifikace, rozhoduje VV. S ohledem na skutečnost, že proti Skotsku jsme hráli v Edenu, rozhodli jsme se tentokrát pro Letnou. Tam se reprezantaci vždy dařilo. Věříme, že se jí bude dařit i v tomto zápase.
Lukáš, 15. září 2011
Dobrý den, nedávno jsem Vás viděl na zápase 1.FCS - Dukla.A musím říct, že poprvní v sezoně rozhodčí pískal rovinu.Chodím na hodně zápasů v lize a není to jak víte samozřejmostí.Co s tím budete dělat, až nastoupíte do funkce?Díky za odpověď
Myslím, že už jsme udělali to, že jsme jmenovali Dagmar Damkovou předsedkyní rozhodčích, což je nejlepší záruka toho, že rozhodcovské řemeslo u nás půjde nahoru. Já osobně jsem vždy v této věci zastával tzv. anglický model, to jest, že mě nikdy nezajímalo, kdo bude utkání řídit.
František, 15. září 2011
Dobrý den, hrál jste/hrajete fotbal na nějaké úrovni? Díky
Fotbal jsem hrál pouze na nižších úrovních, vrcholově jsem hrál basketbal, kde jsem to dotáhl do první dorostenecké ligy.
Karel Jarolím, 15. září 2011
Je pravda, že jste se pokoušeli dohodnout s Miroslavem Peltou a nabízeli jste mu post manažera reprezentace?
Ne, nikoliv. Taková nabídka nepadla.
knolliss, 15. září 2011
Dobrý den, za 1,v případě vaší výhry,nabídl by jste místo panu Peltovy,který má,při vší úcté k Vám, třeba zas jiné schopnosti, než máte Vy?Myslím,že i pan Pelta má českému fotbalu co dát a může pomoct. Vytvořilili by jste silnou dvojici,která by toho mohla hodně změnit k lepšímu. Za 2, Ač jste byl pravá ruka Ivana Haška,nezdá se Vám to do předsedovského křesla jako přílíš velký skok,na to,že jste toho ve fotbale ještě moc nedokázal? Děkuji za odpověď,přeji hodně štěstí.
1) Já si to myslím také. Spolupráci Mírovi Peltovi bych určitě nabídl, protože věřím, že bychom v tandemu byli velmi silní. Na druhé straně je otázkou, zda-li Míra tuhle nabídku přijme, nebo zda se rozhodne plně se věnovat svému klubu v Jablonci. 2) Při vší skromnosti si myslím, že jsem toho ve fotbale nedokázal málo. A že jsem za dva roky svojí prací prokázal, že bych tento náročný úkol zvládl.
JOSEF, 15. září 2011
Pěkný den, jste ve spojení s Franiškem Chvalovským ?
Pouze nepravidelně, otázky českého fotbalu už spolu vůbec neprobíráme, neboť se o něj nezajímá.
Prudnikov A., 15. září 2011
Je vám jasné, že postavit se proti Spartě a Slavii je sebevražda? Válku s těmito kluby nikdy nikdo nevyhrál....
Věřím, že vyhraji. A že dokážu, že o fotbale tady rozhodují lidé, kteří jej dělají desítky let. A nikoliv lidé, kteří mají nejvíc peněz.
Marcel Dučaj, 15. září 2011
A jeste mi prosim vysvetlete, to jste vsichni dali na Ivana Haska, abyste zvolili Bilka?? To v te dobe nebyl lepsi kandidat? Kazdpadne tohle napravte, prosim za vsechny fanousky!!!!
Jsem přesvědčen, že o jednotlivých tématech by ve výkonném výboru měli rozhodovat lidé, kterým nejvíce rozumí. Bylo bezesporu, že Ivan je největším odborníkem na sportovní vedení a trénování mužstva. Jeho volbu jsem proto respektoval a podporoval.
Marcel Dučaj, 15. září 2011
Kazdej rika, ze reprezentace postoupi na ME, opravdu tomu pane Rajchl verite? Vzdyt z baraze nepostoupime a kdyz nejakou nahodou, tak porad budeme hrat ten nudnej fotbal. proc bilka neodvolate a nedosadite na jeho misto vetsiho odbornika??
Já neříkám, že postoupíme. Já říkám, že věřím, že postoupíme. Před začátkem kvalifikace jsme si dali jasný cíl - a to je postoupit z druhého místa na EURO. Zatím to vypadá, že první část tohoto cílu splníme. Druhý nejspíš budeme. Doufám, že se nám podaří splnit i ten druhý cíl. Pokud se to nepodaří, dojde samozřejmě k výměně realizačního týmu. Nicméně sahat k unáhleným změnám v této chvíli by bylo pouze kontraproduktivní.
petr1, 15. září 2011
Dá se zítra očekávat na valné hromadě nějaká slovní přestřelka mezi vám-vašimi příznivci a Peltou-vašiho odpůrci? :-)
Nemyslím si. Zítra na valné hromadě už budeme mít pouze oba dva krátký projev. A předpokládám, že oba projevy budou nekonfrontační a korektní.
Poltrgajst, 15. září 2011
Nekde jsem si precetl, jak tvrdite, ze Pelta chce delat fotbal jen pro mocne kluby. Na cem tohle tvrzeni zakladate?
Na zkušenosti. Vždy to tak bylo a i nyní, když se podíváte, kdo pana Peltu podporuje, tak se jedná o několik silných profesionálních klubů. Ostatně i v jeho kampani je to, že chce shánět peníze pro profesionální fotbal a zlepšit hru reprezentace. Já osobně vidím stovky jiných problémů, které fotbal potřebuje řešit. S tím, že začít se musí u základů. To je u mládežnického fotbalu.
Jakub Ficker, 15. září 2011
Dobrý den, zajímalo by mě, čím jste si získal podporu pana Berbra? Čím jste ho zaujal, nebo proč nechce podporovat Miroslava Peltu?
S Romanem Berbrem jsem se poprvé sešel někdy před 2,5 lety, kdy mi oznámil, že z kandidátu na místopředsedu (Petr Doležal, Václav Chvála a já), se mu jevím jako nejlepší varianta pro fotbal. Odpověděl jsem mu, že v žádném případě se nenechám od nikoho ovlivňovat a budu dělat fotbal podle svého. Za ty dva roky v mé funkci se on i ostatní delegáti v Čechách přesvědčili, že mám na srdci pouze fotbal a jsem připraven velmi tvrdě pracovat. A především, že držím slovo, které dám.
jagersky, 15. září 2011
Zdravim, mate zajem na tom, aby se predseda zvolil v prvnich dvou kolech?
Samozřejmě. Ideálním výsledkem z mého pohledu by přirozeně bylo zvolení hned v prvním kole.
ten co ví a mluví pravdu, 15. září 2011
Dobrý den, není střetem zájmu, že děláte pro bwin a sedíte v představenstvu Sazky? A není střetem zájmu, že spolu s předsedkyní Odvolací a revizní komise Markétou Haindlovou sedíte podle výpisu obchodního rejstříku na stránkách ministerstva spravedlnosti www.justice.cz v několika představestvech a dozorčích radách a Strahovem se nesou šepty, že spolu máte milostný poměr...
Společnosti bwin jsem oznámil, že pokud budu zvolen, tak předám předám právní zastupování jinému advokátovi. V představenstvu společnosti Sazka jsem pouze proto, abych bojoval za zájmy fotbalu. A pokusil se vyjednat finanční prostředky pro FAČR. Společnost, na které se podílím s Markétou Haindlovou, byla založena pouze za účelem pořádání akcí pro děti. Od FAČR nikdy nedostala a ani nedostanu korunu. A tudíž v tom žádný střet zájmu nevidím.
petr2, 15. září 2011
Dobrý den, pane Rajchle, budete se po případném zvolení radit na nějakých krocích s Ivanem Haškem? Nebo to, co podniknete, už nebude bývalého předsedu zajímat?
Ivan Hašek se o český fotbal samozřejmě stále zajímá a leží mu na srdci. Pravidelně si voláme a určité věci spolu prodiskutujeme. Nevylučuji, že s ním budu některé věci konzultovat. Nicméně finální rozhodnutí bude vždycky na mně.
x.xao, 15. září 2011
Dobrý den,p.Rajchle,opravdu si myslíte,že lidi jsou tak hloupí a naivní,že budou věřit Vaším slovům,že causa Macela-Damková nebyla handl s Berbrem za Vaši podporu o předsednické křeslo?to si normálně děláte legraci...vrchol všeho je,že potom Berbr řekne,že se o nominaci Damkové dozvěděl z novin...to si fakt z lidí děláte slušně řečeno legraci a dle toho náš fotbal vypadá.
Lidi tomu věří, protože to napsala média. Lidé, kteří jsou uvnitř fotbalu vědí, že Dáša Damková i Roman Berbr mě podporovali dávno před tímto krokem. Rozhodně se o žádný handl nejednalo a ani jednat nemohlo.
Jakub, 15. září 2011
Pokud budete zvolen předsedou svazu, jakou věc ve své funkci uděláte jako první?
Jak už jsem řekl, chtěl bych hned po valné hromadě svolat výkonný výbor a navrhnout změnu systému práce, kdy každý člen výkonného výboru by měl mít na starost jednu oblast činnosti, za kterou bude zodpovídat. Od tohoto kroku si slibuji výrazné zvýšení efektivity práce VV a rozdělení konkrétní odpovědnosti za konkrétní úkoly mezi jednotlivé členy VV.
Jakub , 15. září 2011
Dobrý den! Držím palce v boji o předsednické křeslo ČMFS. Rád bych se zeptal, co si myslíte o předčasném odchodu Ivana Haška z této funkce? Chápete jej nebo Vás zklamal. Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, děkuji za přání. Samozřejmě mě odchod zklamal kvůli vývoji českého fotbalu, protože Ivan mu mohl ještě mnoho dát. Osobně ale jeho rozhodnutí chápu. A přeji mu další štěstí v soboním i pracovním životě.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud