16. května 2011 • 10:00

Pět zápasů, které dovedly United k titulu

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remízou na hřišti Blackburnu si mistrovský titul pojistili. V sezoně ale bylo pět jiných důležitějších zápasů, které fotbalistům Manchesteru United k titulu výrazně dopomohly. Duely, ve kterých jsou zahrnuty také zápasy Chelsea a Arsenalu, vybral prestižní list Daily Telegraph.



Chelsea - Sunderland 0:3

(14. listopadu 2010)

Fotbalisté Chelsea začali ligovou sezonu suverénně. Svým soků jasně utíkali. Ale ještě během podzimu jim začal docházet dech.Psychiku jim podlomila především domácí porážka se Sunderlandem 0:3. I proto se majitel Roman Abramovič rozhodl v lednu investovat velké miliony do nových posil Fernanda Torrese a Davida Luize. Jenže španělský útočník zůstal daleko za očekáváním a United toho dokonale využili.

Blackpool - Manchester United 2:3

(25. ledna 2011)

Že se Manchester bude trápit v Blackpoolu, bylo nečekané. Hra nebyla nikterak působivá. Ale právě v tomto zápase jeho hráči poprvé vypadali jako mistři. Ukázali ohromnou sílu a vůli zlomit zápas, ve kterém do 72. minuty prohrávali 0:2! Pak ale přišly dva góly Berbatova, jeden Hernándeze a tři body byly doma.

Newcastle - Arsenal 4:4

(5. února 2011)

Vyhrát první půli 4:0, ale pak nad zápasem ztratit kontrolu a remizovat 4:4, to umí nejspíš jen Arsenal. Už po několikáté v posledních letech ztratil jasně rozehraný zápas a pocítil hořkou pachuť nad ztrátou bodů. Ano, byly tu i jiné zápasy, ve kterých Arsenal měl uspět a United mnohem více v závěru sezony potrápit. Ovšem tento duel je jasná ukázka toho, proč Arsenal už několik let nezískal titul...

Manchester United - Manchester City 2:1

(12. února 2011)

Zápas, ve kterém Wayne Rooney jasně řekl: Jsem zpět! To on neskutečným gólem (nůžkami přes hlavu) vstřelil gól a rozhodl o vítězství nad městským rivalem. Ke všemu byl chválen zaúchvatný výkon. Zároveň tím zhatil City reálné šance na mistrovský titul. United se k němu naopak výrazně přiblížili.

Manchester United - Chelsea 2:1

(8. května 2011)

Přímý souboj o titul. Zápas, ve kterém šlo o všechno. Chelsea měla poslední šanci Manchester přeskočit. Aby to dokázala, musela na Old Trafford zvítězit. Její plány ale utnul už po 36 vteřinách Javier Hernández, který rychlým gólem pokořil Petra Čecha. Ten do přestávky inkasoval i podruhé. A přestože Frank Lampard dokázal ve druhém poločase snížit, na výrovnání se "blues" už nezmohli.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud