31. května 2011 • 10:47

Legenda United dala sbohem. Scholes končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Bývalý anglický fotbalový reprezentant Paul Scholes ukončil kariéru. Šestatřicetiletý záložník Manchesteru United bude od nové sezony v klubu působit jako jeden z trenérů.



"Nejsem muž mnoha slov. Nebylo to lehké rozhodnutí, ale myslím, že teď je ten pravý čas skončit," uvedl Scholes na internetových stránkách klubu, za který hrál od roku 1994.

"Vždycky jsem chtěl hrát fotbal a mít takhle úspěšnou kariéru, je pro mě velká čest. Být součástí týmu, který získal 19. titul, je pocta," dodal záložník, kterého v srpnu čeká rozlučkový zápas.

"Ztrácíme výjimečného hráče. Jsem rád, že v klubu zůstane alespoň jako trenér, protože vždycky byl pro ostatní hráče inspirací," řekl trenér United Alex Ferguson.

Scholes za United odehrál celkem 676 zápasů a dal 150 gólů. S klubem vyhrál desetkrát anglickou ligu, třikrát Anglický pohár a dvakrát Ligu mistrů. Za anglickou reprezentaci nastoupil k 66 zápasům, v nichž vstřelil 14 branek. V letech 1998 a 2002 si zahrál na mistrovství světa a zúčastnil se také dvou evropských šampionátů (2000 a 2004).

Scholes je druhým hráčem United, který po sobotním prohraném finále Ligy mistrů s Barcelonou ukončil kariéru. Zápas v londýnském Wembley byl posledním i pro nizozemského brankáře Edwina van der Sara.

Scholes je také dalším členem slavné juniorky United, který se letos době rozloučil s fotbalem. Z týmu, jenž v roce 1992 získal mládežnický Anglický pohár, ukončil kariéru také obránce Gary Neville. Mezi hráče tehdejšího družstva patří také jeho bratr Phil, David Beckham, Ryan Giggs a Nicky Butt.

Věrní spoluhráči. Triumf v anglickém Superpoháru slaví Giggs po boku Paula Scholese
Věrní spoluhráči. Triumf v anglickém Superpoháru slaví Giggs po boku Paula Scholese

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud