6. listopadu 2011 • 07:43

Sir Alex slaví čtvrtstoletí u United. Pojmenují po něm tribunu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Severní tribuna fotbalového stadionu Old Trafford ponese jméno trenéra Alexe Fergusona. Manchester United se tak rozhodl poctít legendárního skotského kouče, který dnes slaví 25. výročí na lavičce týmu.



Devětašedesátiletý Ferguson nastoupil do klubu 6. listopadu 1986 a během svého rekordního čtvrt století v angažmá odtrénoval na lavičce "Rudých ďáblů" už 1408 zápasů. Připravuje se také socha skotského kouče, pod jehož vedením tým získal už 37 trofejí.

"Být v klubu tak dlouho je skutečně pozoruhodné. Během těch let se Sir Alex vypracoval do pozice nejúspěšnějšího trenéra v dějinách britského fotbalu a vyhrál bezpočet trofejí," řekl výkonný ředitel United David Gill, když novinku oznamoval.

"Podíl Sira Alexe na úspěchu United byl obrovský a tento velkolepý stadion je toho svědkem. Proto se představenstvo rozhodlo pro tento neobvyklý krok," uvedl Gill.

Vedení se podařilo rozhodnutí před Fergusonem utajit do poslední chvíle. "Vůbec jsem to nečekal, bylo to opravdu překvapení. Musím klubu poděkovat, že se takhle rozhodl," uvedl trenér, kterému dnes z hlediště aplaudovalo více než 75 tisíc fanoušků.

Skotský kouč před vítězným zápasem se Sunderlandem (1:0) na Old Trafford prošel za potlesku špalírem hráčů obou týmů. Na trávníku ho pak přivítal velký nápis "Neskutečný sen - Sir Alex Ferguson z něj udělal skutečnost".

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud