19. listopadu 2011 • 21:13

Anglickou ligu dál vede Manchester City, stíhá ho městský rival United

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÝSLEDKY ANGLICKÉ LIGY - Fotbalisté Manchesteru City porazili v anglické lize Newcastle 3:1 a v čele tabulky udrželi pětibodový náskok před svým městským rivalem United. Obhájce titulu vyhrál 1:0 na stadionu nováčka Swansea.



Svěřenci trenéra Roberta Manciniho nakročili k deváté soutěžní výhře za sebou na konci prvního poločasu. V 41. minutě útočník Mario Balotelli proměnil penaltu nařízenou za ruku Ryana Taylora. Další chybu hostujícího obránce potrestal za tři minuty důrazný Micah Richards.

Krajního beka "Citizens" po pauze fauloval Hatem Ben Arfa a z druhého nařízeného pokutového kopu se v 72. minutě tentokrát nemýlil Sergio Agüero. Argentinský útočník desátým ligovým gólem v ročníku dorovnal nejlepšího týmového střelce Edina Džeka.

Newcastle dosáhl střeleckého úspěchu až minutu před koncem po dorážce střídajícího záložníka Dana Goslinga, ale první ligovou porážku v této sezoně už neodvrátil.

Manchester United se vzpamatoval z šestibrankového domácího debaklu od City a v domácí soutěží od té doby zvítězil potřetí za sebou nejtěsnějším výsledkem 1:0.

K historicky první výhře na půdě velšského celku Swansea nasměroval "Rudé ďábly" už v jedenácté minutě Javier Hernández. Mexický útočník po Giggsově pasu zakončil zřejmě z těsné ofsajdové pozice.

Arsenal bez Rosického otočil utkání v Norwichi

Arsenal otočil utkání na hřišti nováčka Norwiche a díky dvěma brankám kanonýra Robina van Persieho zvítězil 2:1. Londýnský tým, na jehož lavičce zůstal reprezentační kapitán Tomáš Rosický, dosáhl jubilejní dvousté venkovní výhry pod trenérem Arsénem Wengerem.

Fotbalisté Arsenalu zvítězili v Norwichi, dva góly dal Van Persie Fotbalisté Arsenalu zvítězili v Norwichi, dva góly dal Van PersieFoto Reuters

Kapitán "Kanonýrů" Van Persie potvrdil výbornou formu a třináctým zásahem v Premier League si pojistil vedení v tabulce střelců.

V posledních pěti duelech se osmadvacetiletý nizozemský útočník prosadil hned desetkrát.

Norwich poslal do vedení v 16. minutě velšský útočník Steve Morison, který potrestal chybu německého stopera Pera Mertesackera.

Domácí se však radovali z vedení jen deset minut, než Van Persie zblízka proměnil Walcottovu přihrávku. Osmadvacetiletý hráč pak po hodině hry přehodil brankáře Johna Ruddyho a zajistil Arsenalu pátou ligovou výhru za sebou.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:

Norwich - Arsenal 1:2 (16. Morison - 26. a 59. Van Persie),

Everton - Wolverhampton 2:1 (44. Jagielka, 83. Baines z pen. - 37. Hunt z pen.),

Manchester City - Newcastle 3:1 (41. Balotelli z pen., 44. Richards, 72. Agüero z pen. - 89. Gosling),

Stoke - QPR 2:3 (8. Walters, 64. Shawcross - 22. a 54. Helguson, 44. Young),

Sunderland - Fulham 0:0,

West Bromwich - Bolton 2:1 (16. Thomas, 56. Long - 21. Klasnič z pen.),

Wigan - Blackburn 3:3 (7. Gomez, 37. Caldwell, 88. Crusat - 2. a 90.+9 z pen. Yakubu, 60. Hoilett),

Swansea - Manchester United 0:1 (11. Hernández).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud