27. prosince 2011 • 10:35

Chtěl jsem, aby mi koupili Messiho, přiznal smějící se Mancini

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S blížícím se přestupním obdobím začíná Manchester City opět roztahovat svá křídla. A samozřejmě lákat hvězdná jména. I proto si kouč Roberto Mancini domluvil schůzku s nechutně bohatým vlastníkem klubu šejkem Mansourem. Na ní ho žádal o nemožné: „Kupte mi Lionela Messiho z Barcelony!“



Nestává se často, aby kouč anglického týmu tak otevřeně mluvil o zamýšlených investicích do hráčského kádru. Roberto Mancini rozmlouval s novináři o tom, koho chce, kolik hráčů přivede/prodá a že „toho Messiho by opravdu jako chtěl“.

„Koupíme ho!“ zahlásil italský trenér. A pak se začal smát…

On to ale ani tak vtípek nebyl, jak se zprvu zdálo. Mancini skutečně žádal šejka Mansoura, aby se pokusil hvězdu Barcelony zlanařit. A přitom dobře věděl, jak nesmyslná žádost to je.

„Jenom jsem se zeptal, jestli by nešlo Messiho koupit. Zda je to možné,“ přiznal se Mancini.

Po návratu do reality se začal poohlížet jinde. Prozradil, že minimálně dvě posily v lednu získá.

„Ale aby k tomu došlo, musí nejprve dva nebo tři hráči odejít. Chceme nejdříve prodávat, abychom potom mohli nakupovat. A to není jednoduché. Většinou jde o hráče, za které jejich kluby požadují spoustu peněz,“ prozradil Mancini.

Koho měl na mysli? Údajně stopera AC Milán Thiaga Silvu, za kterého Italové chtějí 30 milionů liber. Není vyloučeno, že bude součástí transferu útočníka Carlose Téveze.

Mancini stejně tak ukázal na Daniela De Rossiho. V tomto případě jednání neklapla kvůli hráči. „Tenhle přestup asi nedotáhneme. De Rossi se narodil v Římě, žije tam rád. Je nepravděpodobné, že opustí město a půjde do Anglie.“

A tak Mancini musí zase hledat jinde. Ale že by nikde nepochodil, toho se nebojí. „Teď, když můžeme hrát každoročně Ligu mistrů, bude jednodušší kupovat dobré hráče,“ věří.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud