Karel Häring
8. ledna 2012 • 08:00

Odejde Rooney z Manchesteru? Ztratil prý Fergusonovu důvěru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 14:00 | Anglická Premier League si dopřává kratičké volno. Tento víkend patří FA Cupu, jehož jednoznačně největším šlágrem 3. kola je manchesterské derby mezi City a United (14.00). A „rudí ďáblové“ se před utkáním hodně snažili, aby vyvraceli spekulace o odchodu Wayna Rooneyho.



Favorit derby? Je to už hodně dlouhá doba, co byla bleděmodrá část Manchesteru v očích bookmakerů jasnějším adeptem na vítězství. Za vše může současná síla City a říjnové vítězství na Old Trafford 6:1.

„Ferguson je ochotný prodat Rooneyho během přestupového okna,“ hlásal titulek sobotního vydání listu The Independent.

Podle jednoho z předních anglických deníků vánoční roztržka mezi sirem Alexem Fergusonem a Waynem Rooneym zasáhla vztah mezi oběma muži tak hluboko, že prý může vést k odchodu hráče už během lednového přestupního okna.

„Zdroj blízký klubu tvrdí, že jejich vztah byl vážně narušen, což vyvolává obavy z realizování transferu už tento měsíc,“ napsal The Independent. To má souviset s názorem, že Ferguson došel k závěru, že ztratil kontrolu nad Rooneym.

Lákají Scholese
Podle anglických deníků by se mohl k týmu United vrátit Paul Scholes, jenž loni v létě ukončil kariéru. Měl by pomoc týmu v současném složitém období, kdy Manchester trápí pokles formy a řada zraněných. Scholes trénuje rezervní tým a udržuje se v kondici.

Situace se zhoršila během vánočních svátků, když anglický reprezentant spolu s dalšími dvěma spoluhráči protáhl noc v baru a druhý den nebyl na tréninku schopný odvést standardní výkon. Boss United potrestal oporu týmu pokutou ve výši týdenního platu a nenominoval ji k utkání s Blackburnem (2:3).

Proti Newcastlu (0:3) se sice Rooney vrátil do sestavy, ovšem čtvrt hodiny před koncem ho trenér za stavu 0:2 vystřídal, což se obvykle nestává. Podle deníku je to další důkaz narušených vztahů.

Je opravdu důvěra mezi Waynem Rooneym a Alexem Fergusonem nenávratně pryč?
Je opravdu důvěra mezi Waynem Rooneym a Alexem Fergusonem nenávratně pryč?

O Fergusonovi je známé, že pokud hráč nejede podle jeho not, rozejde se s ním, byť je to v danou chvíli jedna z klíčových postav týmu. Tak například skončili na Old Trafford David Beckham, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij či Roy Keane.

Skotský stratég se na páteční tiskové konferenci nechtěl na téma Rooney bavit, klub však vydal prohlášení, v němž kategoricky popřel, že by mohlo dojít k odchodu bývalého hráče Evertonu.

„Je to absolutní nesmysl,“ uvedl mluvčí. „Můžeme ujistit všechny fanoušky United, že jak trenér, tak hráč se vzájemně respektují a těší se na vzájemnou spolupráci i v příštích letech.“

Ať už pravda jakákoliv, radost z toho mají v bleděmodré části města. Fanoušci „citizens“ i samotní hráči si před dnešním derby věří. Podíl na tom má říjnový debakl 6:1, který uštědřili svému rivalovi v jeho chrámu.

Zároveň si tím podle Jocleyna Lescotta vysloužili respekt protivníka, i když si to prý nechtějí přiznat. „Rádi říkají, že utkání s Liverpoolem je pro ně to největší. Chovají se k nám jako k malému klubu. Nám to nevadí, jsem si jistý, že pokud vyhrajeme Premier League, lidé budou mít odlišný názor,“ uvedl obránce.

K tomu však obhájci Anglického poháru, kteří loni v květnu získali první trofej po pětatřiceti letech, dnes potřebují United porazit. Trenér Roberto Mancini očekává velmi těžkou práci, přestože poslední dva zápasy „rudí ďáblové“ prohráli.

„Bude to pro nás o to těžší, že jsou po posledních dvou porážkách naštvaní. A v případech, kdy prohráli, bývají poté velmi silní,“ nechal se slyšet italský kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud