Michal Koštuřík
1. února 2012 • 15:50

Nepřekonal ani "Červa". Torres se dál trápí, spoluhráči stojí za ním

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je skutečně miliardová posila... Ale bez ironie, Fernando Torres skutečně vypadá jako nejhorší investice anglického klubu v historii Premier League. Španělský útočník, který stál Chelsea přesně před rokem v přepočtu 1,4 miliardy korun, nedal už sedmnáct zápasů v řadě gól! I díky jeho trvalému soužení v koncovce ztrácí tým body, naposledy remízou 1:1 na hřišti Swansea.



Dva góly za osmnáct ligových utkání této sezony, celkem pět za čtyřiačtyřicet duelů v dresu Chelsea. Poslední zásah 24. září 2011.

Ať si vezmete k ruce jakoukoliv statistiku, vyjde vám Torresovo angažmá na Stamford Bridge jako totální ekonomický i sportovní průšvih. Přesto za ním portugalský kouč André Villas-Boas nadále stojí. „Pracuje tvrdě a zlepšuje se,“ tvrdí.

Nic naplat, útočník je na hřišti od toho, aby dával góly. A to sedmadvacetiletý Torres už rok neplní, v Chelsea tuto schopnost dočista ztratil. Kdejaký záložník či stoper jej strčí do kapsy. Od konce září se v Premier League trefilo dalších téměř dvě stě hráčů. Jen on ani ťuk...

Omyl století, hodnotí experti rekordní nákup španělského reprezentanta, který se přitom v Liverpoolu a předtím v Atlétiku Madrid jevil jako mimořádně schopný kanonýr.

„Musím si zvyknout na jiný styl hry a chci se co nejdřív vrátit do své nejlepší formy. Zatím sbírám hlavně asistence na góly spoluhráčů, tím nám pomáhám vyhrávat zápasy,“ svěřil se Torres v jednom z řídkých rozhovorů, které po přesunu do Londýna absolvoval.

Šílenou pauzu bez vstřelené branky mistr světa neukončil ani v úterý na Liberty Stadium, kde je domov velšského outsidera Swansea City.

Radost z gólu, tu Fernando Torres nezažil už 17 zápasů...
Radost z gólu, tu Fernando Torres nezažil už 17 zápasů...

Právě proti tomuto celku se Torres 24. září loňského roku střelecky prosadil a ve stejném duelu byl také vyloučen. V úterý ovšem po trávníku bloudil jako tělo bez duše, pro bránu Michela Worma (worm = anglicky červ) nebyl nebezpečný.

U spoluhráčů přesto nachází zastání. „Lidé jsou zvyklí říkat, že když nestřílíte góly, nehrajete dobře. Ale tak to není. Fernandovi se daří, pomáhá ostatním, přihrává na branky. Bojuje o každý míč a je pro nás velmi důležitý,“ prohlásil záložník Oriol Romeu.

„Pokud chtějí, aby se prosadil, musí Chelsea prodat Drogbu, který má v kabině dominantní postavení,“ uvedl bývalý trenér londýnského týmu Carlo Ancelotti.

Jenže Drogba je nyní na Africkém poháru a Torres dál střelecky mlčí...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud