28. února 2012 • 10:39

Villas-Boas se bojí vyhazovu. Ztratil podporu majitele Chelsea?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

André Villas-Boas přiznává, že by mohl přijít o místo v Chelsea. Portugalský manažer už prý netuší, zda má podporu majitele klubu Romana Abramoviče. Tou se přitom chlubil po každé otázce na jeho budoucnost. Schyluje se v londýnském klubu ke změně kouče?



Villas-Boas, který v minulých týdnech pokaždé tvrdil, že má Abramovičovu plnou podporu, nyní vzkázal: "Jsme teď úplně ve stejném okamžiku jako minulý rok. Je to přesná kopie. Vím, že máme nejhorší výsledky za poslední roky, ale myslím, že jsem důvěru od Abramoviče cítil. Chování majitele však pokaždé vedlo k pádu manažerů v podobných nebo dokonce v 'lepších' situacích."

Villas-BoasFoto Reuters
Podle popisu britských novinářů jen krčil rameny a nedokázal odpovědět na otázku, jak Abramovič v následujících týdnech zareaguje. Diplomaticky mluvil o dvou možnostech: buď zůstane a bude mít podporu, nebo o práci v Chelsea přijde.

"Nevíme, co se stane. Nevíme, jestli ke změně dojde zítra nebo za dva roky. Bude záležet na pochopení toho, co se v klubu právě děje," dodal.

Mladý trenér se ocitl pod obrovským tlakem po špatném vstupu do sezony a pokračující bídné formě svého týmu. A také kvůli údajné roztržce se zkušenými hráči Frankem Lampardem a Ashleym Colem.

Lampard nehraje pravidelně kvůli strategii

Brankář Petr Čech sice tyto informace na včerejším reprezentačním srazu důkladně vyvracel. Ovšem na otázku, jestli věří, že AVB vydrží u týmu do konce sezony, odpovědět nechtěl. "To nemůžu komentovat, nejsem majitel."

Z jeho slov by se dalo usoudit, že se v Chelsea něco chystá. Bez komentáře nechal i mimořádnou schůzku s Abramovičem, na které měla většina hráčů vystoupit proti trenérovi. "Obraz toho všeho je zkreslený," ujišťoval.

Jenže i samotný Lampard před dvěma dny prohlásil, že jeho vztah s Villasem-Boasem "není ideální". To může leccos naznačovat.

"Pokud jde o Franka, není pravidelným členem základní sestavy kvůli týmové strategii. Ale jinak je samozřejmě jedním z nejlepších fotbalistů na světě,“ obhajuje svá rozhodnutí AVB.

Z Chelsea nebude City, ale možná přijde Hulk

Jestliže by Villas-Boas situaci ustál a v Chelsea zůstal, měl by možnost v létě postavit svůj tým a vymodelovat si ho podle svých představ. Rozhodně by se ale nevydal cestou Roberta Manciniho, jehož budování týmu v Manchesteru City se mu ani v nejmenším nelíbí.

HulkFoto ČTK/AP
"Odmítám postavit tým jako je Manchester City. Jejich strategii nemám rád. City je italský klub a postupuje podle italských standardů.“

Jestli si ale myslíte, že bude do Chelsea kupovat ryze anglické fotbalisty, jste na omylu. Nejraději by měl v týmu hned tři bývalé svěřence z Porta – Hulka, Joao Moutinha a Alvara Pereiru.

"Vidím zde prostor pro výbušného hráče na křídle. Někoho, kdo je silný v situacích jeden na jednoho. Pro tohle je Hulk ideální," dodal AVB.

Je na Abramovičovi, aby rozhodl, jakou cestou se chce ubírat.

Roman AbramovičFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud