Pavel Janega
12. dubna 2012 • 15:17

Van Persie zahrál penaltu jako Panenka. A vyrovnal rekord Wrighta

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Manažer Arséne Wenger chválí útočníka Robina van Persieho, kterému se po včerejší proměněné penaltě a la Panenka proti Wolverhamptonu (3:0) podařilo vyrovnat patnáct let starý rekord Iana Wrighta. Už sedmnáct týmů v této sezoně poznalo, jak "chutná" inkasovat gól od nizozemského zabijáka Arsenalu.



Robin van Persie se v letošním ročníku střelecky neprosadil jen proti dvěma celkům – Manchesteru City a Fulhamu. Proti ostatním soupeřům pálil ostrými.

Tím vyrovnal rekord legendárního Iana Wrighta, jenž v sezóně 1996/1997 ve 38 ligových utkáních vstřelil gól každému týmu kromě Manchesteru United a Sunderlandu.

"V moderním fotbale je to něco mimořádného. Robinovi gratuluji," pochválil svého svěřence manažer Wenger.

 

"Když váš útočník vstřelí gól sedmnácti týmům z devatenácti, je to senzační úspěch. Rekord Iana ale mohl klidně pokořit, pokud by o víkendu skóroval do sítě Manchesteru City (1:0, gól Arteta)," dodal Wenger.

Van Persie včerejším pokutovým kopem navíc ukončil čtyřzápasové čekání na gól a zaznamenal v této sezóně již 34. branku ve všech soutěžích (43 zápasů). Pouze v Premier League se radoval 27x (33 zápasů).

Robin van Persie zahrál penaltu jako Antonín Panenka.Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud