26. října 2012 • 11:59

Manažer Citizens Mancini se vzteká a jde do války s hvězdami

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský manažer Roberto Mancini byl po zápase Ligy mistrů v Amsterdamu vzteky bez sebe. Jeho tým tam propadl, prohrál s Ajaxem 1:3 a je na pokraji vyřazení z milionářské soutěže. Kouč proto pozval hvězdy týmu na pohovor, jehož výsledek není známý. Hráči dávají špatné výsledky za vinu taktice, kterou musí úřadující anglický mistr praktikovat. Jsou z ní nešťastní.



Vztahy manažera Manciniho s některými hvězdami týmu jsou napjaté již delší čas. Když se ale týmu City daří a vyhrává, dá se ledacos přejít bez přílišné pozornosti. Setkání v Carringtonu, kde tým trénuje, však ukázalo, že je atmosféra v klubu nezdravě hustá.

„Manažer je zklamaný, budeme všechno řešit,“ prohlásil pouze zkušený Gareth Berry. „Je nám hlavně líto, že jsme zklamali fanoušky,“ dodal.

Problém nastal ve chvíli, kdy Mancini rozhodl, že má jeho tým hrát se třemi obránci. Jenže to defenzivním oporám Citizens nesedlo a volají po návratu k osvědčenému systému.

„Necítili jsme se ve třech vzadu dobře. Nebyli jsme na to připravení. Měli bychom se vrátit ke hře na čtyři obránce,“ přiznal před novináři pravý obránce Micah Richards.

Podobně se prý cítili i Joleon Lescott a Gael Clichy, jen to neřekli otevřeně nahlas. „Na papíře to všechno s naším týmem vypadá skvěle, ale papír nám zápasy nevyhraje. Nejsme nadšení tím, jak se situace v klubu vyvíjí,“ doplnil rebel Richards.

Teď je na tahu Mancini, který se během působení v Citizens už stihl dostat do sporu kromě Richardse s útočníky Tévezem, Džekem, brankářem Hartem.

Speciální kapitolou jsou hádky s italským buřičem Mariem Balotellim. Averze mezi oběma muži je tak velká, že už manažer Mancini jednou po zápase do vzdorovitého hráče strčil…

Jak se tedy zachová, když pomalu hrozí revolta hráčů. Půjde do rizika a nasadí i proti Swansea tři obránce? Pak může hrozit další krach a negativní atmosféra v klubu ještě zhoustne. Nebo ustoupí a obrana bude opět čtyřčlenná. Jasno bude v sobotu večer, zápas se Swansea má výkop v 18:30.

Manažer Manchesteru City Roberto Mancini je jako Ital hodne temperamentní. V této sezoně se hráčům jeho týmu nedaří podle představ a kouč se dostává do sporů s hráči
Manažer Manchesteru City Roberto Mancini je jako Ital hodne temperamentní. V této sezoně se hráčům jeho týmu nedaří podle představ a kouč se dostává do sporů s hráči

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud