26. listopadu 2012 • 17:18

Rafo, tohle říkal i Straka: Když budou výsledky, fanoušci mě přijmou. Omyl

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rafael Benítez tvrdí, že pokud Chelsea pod jeho vedením začne vítězit, nenávist fanoušků skončí. "Potom budeme na jedné lodi," prohlásil. Podobně ale před rokem mluvil František Straka. Jak zle ve Slavii dopadl, netřeba připomínat.



František Straka po nástupu do funkce trenéra Slavie prohlásil, že "všechno se bude odvíjet od výsledků". Chtěl věřit, že s případnými úspěchy ustane tlak fanoušků a ti "sparťana" přijmou. Nepřijali.

Podobně dnes mluví Rafael Benítez v Chelsea, který si jakožto bývalý kouč Liverpoolu prochází peklem. Hned v prvním zápase ho příznivci "blues" vypískali a dali najevo, že s prostesty nepřestanou.

FRANZ STRAKA: 2. října 2011 - po příchodu
"Podívejte, v první řadě se všechno bude odvíjet od výsledků. Musíme udělat maximum pro to, abychom Slavii zvedli. Potom se vše uklidní."

RAFA BENÍTEZ: 26. listopadu 2012
"Pokud začneme vyhrávat, všechno se změní. Fanoušci budou na jedné lodi a uvidí, že se snažím odvést pro Chelsea co nejlepší práci."

Španělský trenér Rafael Benítez při premiéře na lavičce ChelseaFoto EPA

V jednom prohlášení se ale trenéři lišili. Na otázku, zda vnímali pokřiky fanoušků, odpověděli zcela jinak.

FRANZ STRAKA: 24. října 2011 - po první výhře Slavie
"Protesty jsem samozřejmě vnímal a doufám, že se to uklidní. Ale s takovou reakcí jsem musel počítat. Teď jsem tu především kvůli fotbalu, to je jediný focus, který mám. Výsledky jsou nejdůležitější."

RAFA BENÍTEZ: 26. listopadu 201
"Já protesty nevnímal. Soustředil jsem se pouze na zápas. Neposlouchal jsem, co lidé skandovali, sledoval jsem to, co se odehrávalo na hřišti."

Benítez v rozhovoru s novináři působil nejprve klidně, což dokazují již zmíněná slova. Pak ale nevydržel a nespokojeným fanouškům nepřímo vzkázal, aby s protesty přestali. "Musejí si uvědomit, že to není zrovna dobrý způsob, jak podporovat tým," prohlásil muž, kterého stejně jako Michala Bílka na EURO 2012 vypískali fanoušci už před zápasem.

A co Benítez řekne, až v Chelsea skončí? Připomene svými slovy opět Straku?

František Straka ještě jako trenér SlavieFoto Michal Beránek Sport

FRANZ STRAKA: 8. prosince 2011 - o podzimu
"Že to bude tak vyhrocený, jsem nečekal. Spíš naopak. Kdybych věděl, co se rozpoutá, tak bych tady dneska možná neseděl, protože to, co pak následovalo, byl absolutní hyenismus."

FRANZ STRAKA: 28. února 2012 - po remíze s Teplicemi 0:0
"Je to těžké. Sráží vás to. A nejen mě, nýbrž všechny, co se mnou pracují."

FRANZ STRAKA: 8. března 2012 - po rezignaci
"Jsem si moc dobře vědom toho, jak je pro klub i hráče důležitá podpora a přízeň fanoušků. Proto už nadále nechci hráče a mé spolupracovníky vystavovat negativním emocím a projevům, které doprovázejí každý zápas Slavie a které jsou mířeny výhradně na moji osobu. Cítím, jak moc to hráče herně i psychicky svazuje."

Fanoušci Chelsea ukázali jasně: Rafa ven!
Fanoušci Chelsea ukázali jasně: Rafa ven!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud