8. prosince 2012 • 14:32

Ferguson: City kopou moc penalt! Mancini: United zase simulují

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Anglie žije nedělním superšlágrem. Druhé City na svém hřišti přivítá ligové lídry z United, manchesterské derby však odstartovalo už v pátek. To když se do sebe na dálku pustili trenéři obou velkoklubů Alex Ferguson a Roberto Mancini.



Žádný jiný zápas anglické Premier League nevyvolá v poslední době větší emoce. Manchester City v neděli vytáhne do bitvy proti městským rivalům z United.

Ale ještě než se do sebe pustí dvaadvacet fotbalistů, vrhli se do boje jejich trenéři. Kouč United Alex Ferguson se ostře opřel do svého protějška Roberta Manciniho, ani jeho protiútok však na sebe nenechal dlouho čekat.

"Těch penalt, které jim rozhodčí pískají," divil se na tiskové konferenci před derby Ferguson. "Kolik jich vůbec bylo, snad jednadvacet? Kdybychom jich my kopali tolik, to by nás vyšetřovali v parlamentu," láteřil skotský kouč.

Brzy jednasedmdesátiletý veterán na lavičce United se ovšem trochu přepočítal. Oficiální statistiky Premier League od firmy Opta sice potvrdily, že dvacet jedna penaltových kopů skutečně rozhodčí pro City odpískali, jenže od začátku předminulé sezony.



Navíc Ferguson učinil hned další krok vedle. Za dané období jeho United totiž kopali stejný počet penalt jako City – také jednadvacet!

Nejen kvůli této pochybné matematice přišel s ostrou odpovědí jeho protějšek Roberto Mancini.

"Dobře si pamatuji, jak si minulou sezonu rád zaplaval Young," prohlásil italský trenér. A k pobavení přítomných novinářů předvedl pohyb skokana do vody – anebo k zemi padajícího simulanta, kterým podle něj záložník United Ashley Young je.

"Musel takhle simulovat snad čtyřikrát pětkrát v posledních deseti zápasech. A nikdo nic neřekl," zaútočil na rudé rivaly Mancini.

"Za posledních patnáct let darovali rozhodčí United několik hodně sporných penalt. Ne mnoho, ale pár jich bylo," pokračoval ve výčtu příkočí kouč City. A nevyhnul se ani útoku přímo na Fergusona.

"Jestli se nemýlím, s United vyhrál svůj první titul po sedmi letech. Ligu mistrů dokonce až po čtrnácti. Takže já na to mám ještě dvanáct let," dokonale odpálkoval Fergusonovo popíchnutí Mancini, který s Manchesterem City v Lize mistrů už podruhé vyhořel.

Válka slov obou manažerů tak skončila nerozhodně. Jestlipak stejně divoký průběh i remízový výsledek nabídne i nedělní souboj jejich jedenáctek na hřišti?

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson
Trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud