Hynek Preisler
15. prosince 2012 • 05:00

Ráj podle Owena: Zraněná hvězda nehraje, bere 220 tisíc za minutu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je pohádkový plat! Je to sice jen hra s čísly, ale zajímavá. Vyplývá z ní, že jedním z nejlépe placených fotbalistů anglické Premier League je útočník Stoke City Michael Owen, který však v této sezoně nevstřelil zatím ani jeden gól.



Anglickou Premier League hrají hvězdy typu Rooneyho, Ferdinanda, Lamparda či Čecha. Ale nikdo si nevydělá tolik, jako veterán Michael Owen – alespoň co se týká výše odměny přepočtené na jednu minutu hry.

Bývalý hráč Liverpoolu, Realu Madrid či Manchesteru United, který právě dnes slaví 33. narozeniny, si totiž u „The Potters“ přijde týdně na 775 tisíc korun (25 tisíc liber).

Jenže problémem je, že od září, kdy ho Stoke angažoval, naskočil kvůli zdravotním problémům jen do čtyř zápasů. Naposledy se objevil na hřišti na jedenáct minut na konci října proti Sunderlandu (0:0).

Bývalá hvězda Liverpoolu bere královské penízeFoto Reuters
Dohromady na podzim odehrál všehovšudy pouhých 53 minut. Držitel Zlatého míče za rok 2001 si tak za minutu hry vydělal skoro pohádkových 220 tisíc korun (7 tisíc liber) a hravě tak podle minutové sazby strčí do kapsy například Yaya Tourého z Manchesteru City, který si týdně přijde téměř na 7 milionů korun (220 tisíc liber).

Své bídné statistiky však chce autor 162 prvoligových gólů co nejdříve vylepšit a nejraději by opět hrál už zítra proti Evertonu.

„Michael však ještě potřebuje několik týdnů naplno trénovat a pak odehrát jeden nebo dva celé zápasy,“ připustil manažer Stoke Tony Pulis s tím, že Owen pravděpodobně nastoupí až v pondělí za rezervní tým.

Na zvýšení počtu minut v první anglické lize si pravděpodobně počká až do nového roku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud