11. ledna 2013 • 11:21

V Chelsea přituhuje, válka s Rafou graduje! Fanoušci chystají bojkot

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhoďte manažera Rafalea Beníteze a nechte v klubu záložníka Lamparda. To si přejí fanoušci fotbalové Chelsea. Nenávist proti španělskému kouči došla tak daleko, že se chystá i bojkot zápasů. To je na anglické poměry věc nevídaná. Nedá se sice čekat, že by při zápasech na Stamford Bridge bylo v hledišti prázdno, ale je jasné, že válka Rafy s příznivci nabírá grády.



Fanoušci Chelsea zuří od chvíle, co vyšlo najevo, koho se ruský majitel Roman Abramovič rozhodl angažovat na místo manažera. Beníteze nesnášejí od dob, kdy působil v Liverpoolu.

 

Chtějí, aby španělský manažer jejich klub opustil, a dávají to najevo. Pískají, bučí, vyrábějí transparenty, že kouče nechtějí. Ani výsledky Chelsea nejsou nejlepší. Všechno marné. Rafa se drží.

 

Po šokující porážce Blues od Swansea v semifinále Capital One Cupu se šéfka fanklubu Chelsea Trizia Fiorellinovánechala slyšet, jak moc jsou příznivci děním v Blues znechucení a zničení.

 

„Jsme ze všeho zmatení. Někteří fandové se od klubu odvracejí. Hrozí, že nebudou chodit na zápasy do chvíle, než bude Rafa pryč. Když klub přijde o fanoušky, jako by ztratil duši.“

 

Ti, kteří do ochozů Stamford Bridge ještě chodí, zpívají chorály oslavující předchozí manažery Jose Mourinha a Roberta Di Mattea. Na adresu Beníteze pak jsou slyšet i hodně peprné výrazy v podobě nadávek.

 

V takové atmosféře se Blues nejspíš nehraje ideálně. Naději dává fanouškům snad jen spekulace, že by se v létě mohl stěhovat do Chelsea Jose Mourinho a Rafa putovat opačným směrem. Sám Benítez tyhle spekulace podpořil, když byl na případné spojení s Bílým baletem dotázán.

 

 „Vím pár věcí, ale myslím, že bych je ještě neměl říkat,“ odpověděl mnohoznačně rodák z Madridu, který na začátku devadesátých let v Realu začal svou kariéru kouče: připravoval tam mládež, B-tým a chvíli dělal i asistenta u áčka.

 

 

Jenže ani tato návnada rozvášněné fanoušky neuchlácholí. „Vážíme si toho, co všechno Roman Abramovič pro udělal pro klub, ale Benítez prostě není správné řešení pro Chelsea,“ soudí fanoušci. Jenže ruský majtel v posledních týdnech dělá pravý opak toho, co by chtěli.

Krev jim pije třeba to, že má v klubu končit Frank Lampard. Dává do hry všechno, navrhl, že se vzdá dvou třetin platu, ale Abramovič s ním nepočítá.

 

„Tím, že se vzdáme Lamparda, si popularitu nikdo nezíská. A další na řadě může být John Terry,“ kroutí hlavou Fiorellinová. Proto se fanoušci rozhodli k bojkotu zápasů. A jak na všechno reaguje majitel Chelsea? Užívá si delší dovolené na karibském ostrově St Barts se svojí těhotnou přítelkyní.

Manažer Chelsea Rafael Benítez při premiéře na lavičce Blues viděl, že oblíbencem fanoušků rozhodně není. Válka fanoušků s manažerem nyní graduje.
Manažer Chelsea Rafael Benítez při premiéře na lavičce Blues viděl, že oblíbencem fanoušků rozhodně není. Válka fanoušků s manažerem nyní graduje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud