Karel Häring
30. ledna 2013 • 17:48

Sázkař mohl v Anglii vyhrát 15 milionů. Ale sudí zapískal o chvíli dřív!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je vážně k vzteku. Jeden anglický sázkař asi do konce života neodpustí rozhodčímu Kevinu Friendovi, že ukončil zápas mezi Leedsem a Tottenhamem ukončil necitlivým hvizdem, když míč z kopačky domácích mířil do opuštěné branky. Přišel tím o výhru 500 tisíc liber, tedy 15 milionů korun!



Co se vlastně stalo? Podle společnosti Ladbrokes vsadil o víkendu jeden sázkař tiket za pouhé tři libry. Ve speciální sázce nazvané Lucky 15 natipoval stejný počet utkání, mezi jiným věřil v soubojích Anglického poháru řadě outsiderů proti velkým klubům Premier League. Stoprocentní úspěšnost by mu zajistila astronomických 500 tisíc liber, tedy 15 milionů korun.

Správně například tipoval remízu Chelsea na Brentfordu (2:2), nebo výhru St. Mirrenu proti Celtiku (3:2). O obrovský balík jej však připravil zápas Leeds-Tottenham, v němž věřil výhře domácích 3:1.

United vedli 2:1, když se v samém závěrem při rohovém kopu „Spurs“ vydal do pokutového území i brankář hostů Brad Friedel. Borcům Leedsu se podařilo balon odhlavičkovat a záložník Rodolph Austin ještě z vlastní poloviny vystřelil do prázdné branky. Balon se pomalu došoural do sítě, jenže gól neplatil, sudí Kevin Friend pár vteřinek předtím nenechal akci dokončit a odpískal konec.

VIDEO | Podívejte se na závěr zápasu Leedsu s Tottenhamem


„Rozhodčí velmi pravděpodobně zničil sen našeho sázkaře,“ řekl Alex Donohue ze společnosti Ladbrokes. Smolaře víkendu přece jen mohly utěšit dvě skutečnosti. Jednak nešlo o poslední hraný zápas na tiketu, a především - i s touto jednou chybou vyhrál hezkých 17 tisíc liber, tedy půl milionu korun. „Sedmnáct tisíc je samozřejmě hezká částka, ale obrazně řečeno, byl vteřinu od výhry, která by mu změnila život,“ dodal Donohue.

Těch zbývajících 14,5 milionů, o které přišel, sázkař z okolí Oldhamu asi sudímu Friendovi jen tak nezapomene.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud