3. března 2013 • 14:23

Rosického Arsenal chtějí převzít šejkové, nabízejí 1,5 miliardy liber

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď nebo nikdy! Před vlastníky fotbalového Arsenalu leží nabídka snů, která může klubu otevřít dveře k pokladu. Skupina bohatých investorů z Kataru a Spojených arabských emirátů nabízí za majoritní podíl v Arsenalu pohádkovou sumu 1,5 miliardy liber. Z té částky se točí hlava a ani nemusí být přepočtena na koruny. Zároveň slibují udržet hvězdy a nakoupit posily. Plány jsou hezká věc, ale k dohodě zatím nedošlo.



Jednání probíhají už čtyři měsíce, k definitivní dohodě ještě nedošlo. Pokud by vše klaplo a Arsenal, kde působí i český reprezentant Tomáš Rosický, by dostal pořádnou finanční injekci od konsorcia firem ze zmíněné oblasti, vyřešilo by to problém klubu, kde brát na posily.

A určitě by to zvýšilo šance "Kanonýrů" na to, že po letech čekání vyhraje klub z Emirates Stadium nějakou trofej. Fanoušci jsou v poslední době hodně netrpěliví, zvláště když z týmu odcházejí největší hvězdy a posilují konkurenty.

Šejkové si dělají zálusk na podíl většinového akcionáře klubu z Emirates Stadium Stana Kroenkeho, jasno by chtěli mít během několika příštích týdnů. Majoritnímu vlastníkovi Arsenalu přitom nabízejí 20 000 liber za jednu akcii.

Pokud by Američan souhlasil, na konto by mu připlulo 830 000 000 liber, na prodeji by vydělal 350 milionů liber a nad tím nelze mávnout rukou.

Jestli Kroenke kývne, poputuje stejná nabídka i druhému hlavnímu akcionáři Alisheru Usmanovovi, jenž drží 29,11 procenta akcií. Konsorcium firem z Kataru a SAE by chtělo získat podíl obou mužů, je ale připraveno i na variantu, že Usmanov s nabídkou nebude souhlasit.

Zároveň se zájemci o majoritní podíl v londýnském klubu nechali slyšet, že by zamezili do budoucna prodeji hvězd, uvolnili peníze na posily a vyrovnaly dluhy Arsenalu.

Zdroj SunSportu k situaci řekl, že jde o velkou šanci pro Arsenal. „Jedná se o seriozní zájemce, kteří mají hodně peněz. O tom není třeba pochybovat. Kroenke by si měl uvědomit, že je čas připravit se na odchod.“

Fotbalisté Arsenalu mají šanci, že se dočkají pohádkově bohatého vlastníka
Fotbalisté Arsenalu mají šanci, že se dočkají pohádkově bohatého vlastníka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud