28. dubna 2013 • 19:11

VIDEO: Rosický vymyslel gól Arsenalu, pomohl mu Van Persie

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak přelstít mistry? Český záložník Tomáš Rosický ukázal Arsenalu cestu. V bitvě s Manchesterem United totiž vymyslel gólovou přihrávku pro Theo Walcotta. Ten převzal míč nejspíš za hranici ofsajdu, pak šel sám na gólmana a akci zakončil góem. Fanoušci Arsenalu šíleli nadšením. Na startu akce totiž ztratil míč Robin van Persie, muž, který zradil jejich klub. Zápas skončil 1:1.



Manchester United přijel k utkání do Londýna s mistrovským titulem v kapse. Že by ale zápas neměl náboj, to ani náhodou.

VIDEO: Podívejte se na gól Arsenalu v bitvě s Manchesterem United

Arsenal hraje o postup do dalšího ročníku Ligy mistrů, v jeho základní sestavě nastoupil český záložník Tomáš Rosický. Nejsledovanější postavou duelu byl ale Nizozemec Robin van Persie. Ten před sezonou právě z Arsenalu odešel k „Rudým ďáblům“.

Teď poprvé přijel na půdu Arsenalu jako soupeř a fanoušci „kanonýrů“ to těžce rozdýchávali. Když pak před gólem ztratil míč, byli na vrcholu blaha.

 

Gól vymyslel Tomáš Rosický chytrou přihrávkou na Walcotta. Ten stál v době přihrávky na hraně ofsajdu, sudí ale nemával, proto akci ukázkově zakončil. A Arsenal vedl 1:0.

Dobrá nálada však londýnskému týmu dlouho nevydržela. Robin van Persie, který dal „kanonýrům“ gól už na Old Trafford, byl totiž při průniku do pokutového území faulován Sagnou a tentokrát sudí do píšťalky zadul.

„Rudí ďáblové“, tentokrát v bílém, dostali šanci zahrávat penaltu. Míče se ujal snajpr Robin, a i když se fandové Arsenalu modlili, aby nedal, jeho trefa skončila v síti – 1:1.

Arsenal sice v celkovém účtování mistrovský tým United přestřílel, ale po přestávce už se gólově neporsadil a tým Sira Alexe Fergusona odjížděl domů spokojený s nerozhodným výsledkem. Robin van Persie odehrál celý zápas a po závěrečném hvizdu fanouškům na celém stadionu zatleskal.

Fotbalisté Readingu a Queens Parku se v dnešním utkání bezbrankovou remízou vzájemně připravili o poslední naději udržet se v soutěži. Nejhorší dva týmy tabulky jsou tři utkání před koncem již jistými sestupujícími.

Teoreticky mohl v Premier League zůstat některý z týmů, pokud by v dnešním utkání získal tři body, jenže nezáživný duel nenabídl ani gól. Reading se do druhé ligy vrací po jediné sezoně mezi elitou, bohatý Queens Park vydržel jen o rok déle.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Reading - QPR 0:0
Chelsea - Swansea 2:0 (44. Oscar, 45.+2 Lampard z pen.)
Arsenal - Manchester United 1:1 (2. Walcott - 44. Van Persie z pen.)

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 4. • 17:00
Arsenal
Arsenal
1:1
ONLINE
28. dubna
17:00
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí: 2. Walcott

Hosté: 44. Persie

Sestavy

Domácí: Szczesny ─ Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs ─ Arteta, Ramsey (78. Oxlade-Chamberlain) ─ Walcott, Rosický (62. Wilshere), Cazorla ─ Podolski (71. Gervinho).

Hosté: De Gea ─ Rafael (73. Anderson), Ferdinand, Evans, Evra ─ Valencia, Carrick, Jones, Nani (82. Giggs) ─ Rooney (88. Hernández), van Persie.

Karty

Domácí: Walcott, Sagna, Oxlade-Chamberlain

Hosté: Jones, Rafael, Persie, Evans, Valencia

Rozhodčí

Dowd ─ Garratt, Ledger

Stadion

Emirates Stadium, London

Robin van Persie penaltu na hřišti Arsenalu proměnil a vyrovnal na 1:1. Fanoušci Arsenalu byli v šoku
Robin van Persie penaltu na hřišti Arsenalu proměnil a vyrovnal na 1:1. Fanoušci Arsenalu byli v šoku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud