7. června 2013 • 16:47

Mourinho varoval opory Chelsea: Klidně posadím i Terryho!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušení borci Chelsea dodnes vzpomínají, jak jejich tým při prvním angažmá pozvedl. Teď si sami angažování Mourinha přáli a potěšil je jeho nástup. Jenže ani Terry, Lampard nebo Petr Čech nemají místo v sestavě jisté. José Mourinho znovu zdůraznil, že bude stavět hráče s nejlepší formou, nikoliv podle jména.



"Jsem trenér, který vyznává meritokracii (vládu lidí s nejlepšími schopnostmi)," prohlásil Mourinho v rozhovoru na španělském televizním kanálu Punto Pelota.

José Mourinho s pohárem pro mistra Premier League, vedle něj slavící Frank Lampard a John Terry.Foto profimedia.cz

"Každý, o kterém si myslím, že je nejlepší, musí hrát. A to bez ohledu na jeho status nebo minulost. Hraješ podle toho, jak trénuješ, to je normální situace," doplnil padesátiletý trenér.

Připomněl, že ani v minulých působištích neměl problém posadit hvězdné hráče. "Bylo pro mě normální nechat (Marka) Materazziho - kultovního hráče v Interu Milán - na lavičce. Podobně to letos udělal Benítez s Terrym," připomněl Mourinho svého předchůdce Rafaela Beníteze.

Španělský kouč v nedávno skončené sezoně dlouholetou defenzivní oporu a kapitána Chelsea Johna Terryho mnohokrát nepostavil do základní sestavy.

Mourinho se vrátil také ke svému poslednímu angažmá v Realu Madrid, kde ho fanoušci kritizovali za to, že místo oblíbeného kapitána Ikera Casillase dával v brance přednost Diegu Lópezovi.

"Fanoušci si mohou myslet, že Iker je lepší než Diego. To akceptuji, ale trenérem jsem já," dodal svérázný kouč, který Chelsea poprvé vedl v letech 2004-2007.

Frank Lampard a José Mourinho
Frank Lampard a José Mourinho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud