25. června 2013 • 11:11

Bony Wilfried má tři nabídky. Chce ho Machačkala, Newcastle a Swansea

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý útočník Sparty Bony Wilfried patrně ve Vitesse Arnhem nezůstane. Vybírat si může z několika nabídek, které jeho současný zaměstnavatel odsouhlasí. V tuto chvíli o něj usilují tři kluby – Newcastle, Swansea a Anži Machačkala.



Bony WilfriedFoto Pavel Mazáč (Sport)
Newcastle hledá posilu do útoku a svůj zrak zaměřil na nejlepšího střelce nizozemské ligy – Bonyho Wilfrieda. Manažer Alan Pardew jej dlouhodobě sleduje, už v zimě po odchodu Demby Ba do Chelsea se pokusil ex-sparťanského útočníka koupit. Nicméně k dohodě s Arnhemem nedošlo.

Po sezoně se ale Bony nechal slyšet, že chce udělat ve své kariéře další krok. A tím je přestup do většího klubu v prestižnější soutěži. Dlouho byl spojovaný s West Hamem, zájem „kladivářů“ ovšem ochladl po příchodu Andyho Carrolla z Liverpoolu.

Newcastle prý nabídne za Bonyho 12 milionů liber (tj. v přepočtu zhruba 365 milionů korun). Pražská Sparta by z této částky utržila 20% jako poplatek z dalšího přestupu.

Jenže Arnhem podle britského rádia talkSPORT požaduje o tři miliony liber vyšší sumu. Což otevírá dveře zbohatlíkům v Machačkale. Netřeba dodávat, že snadno může splnit veškeré finanční podmínky nizozemského klubu. Všechny zprávy se ale shodují, že Bony preferuje přestup do anglické ligy.

V případě Swansea je nejasné, v jaké výši se její nabídka pohybuje. Nizozemský server Ad.nl ji popisuje pouze jako „velmi vážnou“.

Situaci kolem Bonyho, který je momentálně na dovolené v Paříži, monitoruje ještě jeden anglický klub – Everton.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud