31. července 2013 • 08:45

Bývalá hvězda Owen varuje Balea: Odchod do Realu tě může zničit!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michael Owen, někdejší hvězdný útočník Anglie a Liverpoolu, radí Gartehu Baleovi, aby si svůj odchod z Tottenhamu do Realu Madrid dobře rozmyslel. Tvrdí, že přestup může zničit jeho slibně rozjetou kariéru. Owen ví, o čem mluví. Zářil v Liverpoolu, ale po odchodu do Bílého baletu nabrala jeho kariéra opačný směr.



Owen v Liverpoolu sázel gól za gólem a fanouci jej milovali. V roce 2004 ale neodolal španělskému vábení a odešel do Realu Madrid. Tam se ale jeho život zásadně proměnil. 

„Ta změna byla obrovská. Z rodinného hlediska jsem odchod do Realu určitě podcenil. Fotbalově by to Baleovi prospělo, ale musí myslet i na další věci. Čeká ho tam úplně něco jiného, než je zvyklý nyní v Anglii,“ tvrdí Owen.

Problém byl hlavně v mimofotbalových věcech. „Je tam úplně jiné životní tempo. Všechno trvá dlouho, když přijdete, chcete se přestěhovat do domu, usadit se s rodinou. Ale nakonec to dopadlo tak, že jsem byl měsíce s rodinou v hotelu. Všechno trvalo strašně dlouho,“ vzpomíná Owen.



Ten šel do Španělska v době, kdy mu bylo 24, stejně starý je i Bale. Owen měl za sebou osm let v Liverpoolu, zatímco Bale hrál šest sezon za Spurs. Owen zamířil do Realu v době, kdy byl jeho dítěti rok, Bale se stal otcem nedávno. Příběhy obou hráčů jsou zkrátka hodně podobné, proto se Owen rozhodl poradit.

Někdejší liverpoolská hvězda vše popsala ve své autobiografii. „Bylo to úděsné. Tři a půl měsíce jsme byli v hotelu v klidné oblasti, kde ale nebyly žádné parky, kde by se mohla naše dcerka pořádně proběhnout,“ napsal Owen.

„Cítil jsem se hrozně. V deset ráno jsem odešel do práce. V jednu jsem byl zpátky. Tak jsme vyrazili ven, ale bylo to takové jednotvárné. Chodilo se na stejná místa, byla tu nuda. V půl osmé večer šla malá spát a já byl se ženou doma,“ líčí fotbalista.

Španělsky nemluvil dobře, proto bylo těžké najít si kamarády. Přitom v Liverpoolu byl zvyklý bavit kabinu, žertovat, organizovat akce týmu. Naznačuje, že to byla ohromná rána.

„Chyběli mi známí, můj dům, spoluhráči z Liverpoolu, golf, psi. Prostě celá Anglie, dokonce i ten déšť,“ dodává s tím, že měl brzy jasno v tom, že v klubu brzy skončí. Ten pocit časem jen a jen sílil.

Proto by si měl Bale dobře rozmyslet, zda je přestup do Realu Madrid tím nejlepším krokem v kariéře. Pro Owena se z něj totiž stala tak trochu noční můra.

Gareth Bale si má odchod do Realu Madrid pořádně rozmyslet. To si myslí někdejší kanonýr Michael Owen.
Gareth Bale si má odchod do Realu Madrid pořádně rozmyslet. To si myslí někdejší kanonýr Michael Owen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud