11. srpna 2013 • 17:15

Další český fotbalista v Premier League: Čelůstka míří do Sunderlandu

Autor: mim, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal bude mít v nadcházející sezoně dalšího zástupce v nejlepší lize světa. Podle zpráv z Turecka i Anglie do Premier League míří obránce Trabzonsporu Ondřej Čelůstka. Rok bude hostovat v Sunderlandu.



Dohoda by měla být zpečetěna během pondělka poté, co Čelůstka ještě během dneška podstoupí zdravotní prohlídku. Součástí dohody je také opce na možný přestup po skončení sezony.

Čtyřiadvacetiletý univerzální obránce, který může nastupovat jako pravý bek i stoper, je čtvrtým českým hráčem, který si letos může zahrát anglickou ligu. V Chelsea působí brankář Petr Čech a obránce Tomáš Kalas a v Arsenalu záložník Tomáš Rosický.

"Ondra angažmá v Sunderlandu bere jako velkou výzvu a věří, že se svojí šance chytne," uvedl hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group. Premier League startuje příští víkend.

Tým pod vedením kouče Paola di Cania skončil v uplynulé sezoně na sedmnáctém místě těsně nad sestupovými příčkami a potřeboval posílit pozici pravého obránce. Jenže poté, co vyhlédnutá argentinská posila Gino Peruzzi neprošel zdravotní prohlídkou, se musel známý fotbalový bouřlivák poohlédnout po jiné variantě.

Tou je Čelůstka, který v létě završil druhou sezonu v turecké lize a nechal se slyšet, že přemýšlí o odchodu. "Sice mě chtěl Antalyaspor, ale mým cílem je hrát v Anglii," řekl pro Daily Mirror někdejší mládežnický reprezentant.

Bývalý obránce Zlína a pražské Slavie v Sunderlandu okusí třetí zahraniční angažmá. V minulosti absolvoval půlroční hostování v Palermu, naposledy právě v Trabzonsporu, s nímž si v předminulé sezoně zahrál i Ligu mistrů a blýskl se vítěznou trefou na hřišti Interu Milán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud