20. srpna 2013 • 13:00

VIDEO: Čelůstka se mohl uvést famózním gólem, brankář ho vychytal

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl to být nejkrásnější gól úvodního kola fotbalové Premier League a v sestřizích by se objevoval určitě do konce sezony. Famózní vstup do anglické ligy ale překazil Ondřeji Čelůstkovi brankář Maarten Stekelenburg. I díky jeho famóznímu zákroku proti dalekonosné bombě českého obránce pak Sunderland prohrál s Fulhamem 0:1.



"Škoda, že jsem nedokázal dát gól. Už jsem myslel, že to tam spadne, ale gólman předvedl výborný zákrok. Bohužel, to je fotbal," popisoval Čelůstka situaci ze 36. minuty, která mohla nasměrovat jeho Sunderland k lepšímu výsledku, než byla porážka 0:1.

VIDEO | Podívejte se na Čelůstkovu parádní bombu


Čelůstka, který v Sunderlandu hostuje z tureckého Trabzonsporu, strávil při svém debutu v Premier League na hřišti 86 minut. 

"Hrát první zápas na Stadium of Light pro mě byla obrovská zkušenost. Naši fanoušci byli hodně slyšet a na hřišti jsme cítili jejich podporu," pochvaloval si pro klubový web.

S novými spoluhráči trénoval teprve od minulého pondělí a v sobotu hned dostal šanci v základní sestavě na levé straně obrany. Domácí sice byli po většinu utkání lepší, ale příležitosti nevyužili.

"Podle mého názoru bylo důležité, že jsme hráli jako tým. (I když jsme prohráli), tak jsme si nepočínali špatně," zhodnotil první utkání sezony univerzální zadák.

Cennou výhru Fulhamu zařídil v 52. minutě Pajtim Kasami, jenž se prosadil hlavou z prvního rohu Londýňanů v zápase.

"Bylo nešťastné, že jsme dostali takový gól. Inkasovat ze standardních situací je vždycky špatné a my se toho musíme pro příště vyvarovat," upozornil Čelůstka. "Musíme pokračovat v tvrdé práci a zlepšovat se jako mužstvo," doplnil odchovanec Zlína.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud