8. ledna 2014 • 10:27

United padli potřetí v týdnu. Hrajeme proti sudím, zuří Moyes

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle situaci zažili naposledy v roce 1992. Tři prohry v jednom týdnu šampioni z Old Trafford těžce vydýchávají, tlak na Davida Moyese v Manchesteru United stále roste. Nástupce Alexe Fergusona po úterní prohře v anglickém Ligovém poháru na Sunderlandu (1:2) vinil z prohry i rozhodčí. Vyčítal jim zejména nařízenou penaltu, po které domácí Borini rozhodl o výhře 2:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Manchester United - Tottenham 1:2. Manchester United - Swansea 1:2. Sunderland - Manchester United 2:1. Tři zápasy, nula bodů, takovou mizérii zažil Manchester United naposledy mezi 22. - 26. dubnem 1992.

Statistický server optasports dokonce vypátral, že tři zápasy po sobě během ledna prohrál úřadující šampion Anglie naposledy v roce 1974. Tři porážky za sebou museli "rudí ďáblové" překousnout naposledy v roce 2001, tedy před 13 lety.


Ve výčtu nelichotivých statistik, které se na tým po odchodu Alexe Fergusona sypou, by se dalo pokračovat. United už po polovině ligové soutěže vážně ztrácejí šanci na obhajobu ligového titulu, na vedoucí Arsenal jim ze sedmé příčky schází propastných 11 bodů.

"Tohle se Manchesteru United dlouho nestalo," uznal po prohře 1:2 v Ligovém poháru na Sunderlandu trenér David Moyes. "Fanoušci asi nikdy neviděli něco tak strašného," dodal zklamaně.

Moyes byl po třetí ztrátě v řadě hodně rozmrzelý. Naštvali ho zejména rozhodčí, když v 64. minutě odpískali spornou penaltu, kterou proměnil Borini a trefil domácím výhru 2:1. United jdou do domácí odvety pod velkým tlakem, hrozí jim, že po vyřazení z FA Cupu vypadnou i z druhé pohárové soutěže na Ostrovech.

VIDEO: sestřih utkání Sunderland - Manchester United

"Mám pocit, že hrajeme proti soupeři i rozhodčím," zlobil se Moyes. "Před prvním gólem (vlastní Giggs) odpískali standardní situaci, kterou naprosto nechápu. Asi bych se měl smířit s tím, že tohle se v United děje."

Kouč United nesouhlasil ani s nařízením pokutového kopu, kdy Cleverley na hranici vápna zastavil pronikajícího Johnsona. "Penaltu nařídil pomezní, který přes vracejícího se Evru nemohl dobře vidět. Hlavní situaci viděl dobře, nestál ani blízko, ani moc daleko. Jenže se pak otočil zády," zlobil se Moyes.

VIDEO: zákrok Cleverleyho, po kterém byla nařízena penalta

"Přijde mi neuvěřitelné, že proti Tottenhamu nám po faulu Llorise penaltu nezapískají a teď se děje tohle. Je to těžké, opravdu těžké," dodal bývalý kouč Evertonu.

Moyese v United čekají pořádně horké týdny. V zimě bude muset najít nové posily, aby nastartoval chřadnoucí tým. Nemá k dispozici zraněného Van Persieho a zoufale potřebuje střelce. United tlačí bota také uprostřed pole či na místě stopera.

Na nové posily má od vedení klubu dostat až 100 milionů liber. Mluví se například o Costovi a Kokem z Atlétika Madrid, dvojici z Dortmundu Reus, Gundogan či levém obránci z Realu Fabiu Coentraovi.

Zklamaný kapitán United Nemanja Vidič po prohře v Ligovém poháru na hřišti Sunderlandu
Zklamaný kapitán United Nemanja Vidič po prohře v Ligovém poháru na hřišti Sunderlandu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud