23. února 2014 • 13:12

Nadšený Wenger přirovnal Rosického k legendě: Převzal roli Bergkampa

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předvedl, k jakým neskutečným hráčům stále patří. Tomáš Rosický po nádherném gólu do sítě Sunderlandu (4:1) poslouchá chválu ze všech stran. Výkon kapitána české reprezentace ocenil i kouč "kanonýrů" Arséne Wenger. Tvořivého záložníka přirovnal k nizozemské legendě Dennisi Bergkampovi, který se před zápasem dočkal slavnostního odhalení sochy před stadionem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 2. • 16:00
Arsenal FC
Arsenal FC
4:1
ONLINE
22. února
16:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 5. Giroud, 31. Giroud, 42. Rosický, 57. Koscielny

Hosté: 81. Giaccherini

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny (67. Flamini), Monreal (46. Jenkinson) – Rosický (73. Gnabry), Arteta (C), Cazorla, Wilshere, Podolski – Giroud.

Hosté: Mannone – Bardsley, Vergini, O´Shea (C), Alonso – Johnson (46. Giaccherini), Ki (73. Scocco), Bridcutt, Colback, Borini – Altidore (46. Larsson).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Jenkinson, Flamini, Gnabry, Oxlade-Chamberlain, Sanogo, Bendtner

Hosté: Ustari, Čelůstka, Cuéllar, Larsson, Gardner, Giaccherini, Scocco

Karty

Hosté: Giaccherini

Rozhodčí

Marriner – Perry, Bankes

Stadion

Emirates Stadium, London

"Tomáš mě velice potěšil. Bergkamp dnes dostal sochu a myslím, že Rosický převzal jeho roli. Dal stejný gól, jaké dával Bergkamp. Myslím, že Dennis musel být potěšený pohledem na Rosického hru," řekl po výhře 4:1 Wenger.

Rosického chvíle přišla tři minuty před poločasem, kdy si několikrát narazil se spoluhráči a úžasnou kombinační akcí na jeden dotyk zcela rozebrali hostující obranu. Třiatřicetiletý záložník se dočkal prvního gólu v Premier League od dubna loňského roku.


"Byl to skvělý gól. To, co chtějí fanoušci vidět. Typický gól Arsenalu. Rychlé přihrávky, v pohybu, prostě fotbal, který si užíváme," řekl Rosický v televizním rozhovoru po zápase.

Potěšilo ho, jak se Arsenal dokázal oklepat ze středeční porážky 0:2 v Lize mistrů od Bayernu Mnichov. "Bylo pro nás hrozně důležité získat tři body. Výsledek s Bayernem nás zklamal, bylo důležité odpovědět. To se nám povedlo," pochvaloval si Rosický.

Lob Tomáše Rosického byl dokonalý, vstřelil třetí gól Arsenalu do sítě Sunderlandu.
Lob Tomáše Rosického byl dokonalý, vstřelil třetí gól Arsenalu do sítě Sunderlandu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud