16. dubna 2014 • 19:53

Čech se zlobí: V Anglii ničí šance Chelsea před Ligou mistrů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádá mnohem víc pochopení! Brankář Petr Čech se zlobí, že vedení Premier League nepomáhá fotbalistům Chelsea šetřit síly na zápasy v pohárové Evropě. Mluví o náročném programu ligových utkání, se kterým představitelé soutěže odmítají hýbat. Výsledky londýnského klubu jsou přitom důležité kvůli tomu, aby  Anglie nepřišla o čtyři místa v Lize mistrů.



Zatímco Atlético Madrid odehraje svůj ligový zápas už v pátek a bude mít čtyři dny do úterního semifinálového šlágru Ligy mistrů, Chelsea má duel proti Sunderlandu na programu až v sobotu od 17:30.

„V posledních letech jsme zachraňovali anglický koeficient v Lize mistrů a nikdy nám vedení Premier League nepomohlo. Přitom Němci i Italové hrají pokaždé v pátek, Atlético bude hrát v pátek. Tady by měli udělat to samé,“ uvedl Petr Čech.

Chelsea je jediným anglickým klubem, který se v posledních třech letech pokaždé probojoval do semifinále evropského poháru. Její výsledky pomohly v žebříčku koeficientů udržet Anglii druhé místo za Španělskem.

10. Chelsea – fotbal – průměrný plat 3 984 536 liber ročně (132 5 milionu korun)Foto ČTK/AP

Přitom původně měla Chelsea nastoupit k ligovému zápasu až v neděli, tedy zhruba jen dva dny před výkopem důležitého pohárového souboje s Atlétikem.

Nakonec si však stanice Sky Sports vybrala jiné utkání a Mourinhův výběr dostal den volna navíc, protože v televizi nakonec upřednostnili duel Arsenalu na hřišti Hullu. To zase naštvalo „Kanonýry“. Momentálně vyřizují žádosti svých fanoušků, kteří měli již cestu na zápas zaplacenou o den dříve.

Chelsea nebude mít lehkou situaci ani před odvetným zápasem s Atlétikem (30. dubna). Ačkoliv nemusí cestovat do Španělska, tři dny předtím ji čeká náročný souboj o titul s vedoucím Liverpoolem (27. dubna).

José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku
José Mourinho neměl ani po gólu na 2:0 čas na přílišnou radost, po kratičké oslavě už zadával hráčům novou taktiku na ubránění postupového výsledku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud