16. května 2014 • 13:52

Van Gaal předal United seznam posil. Chce Robbena i další hvězdy!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Louis van Gaal pracuje na dvou židlích. Ačkoliv se připravuje s nizozemskou reprezentací na nadcházející světový šampionát, zároveň začal budovat tým v Manchesteru United pro příští sezonu. Vedení klubu, které má ohlásit příchod zkušeného kouče v neděli či počátkem příštího týdne, už dokonce předal seznam požadovaných posil.



Vypracovaný seznam posil už je v rukou viceprezidenta Manchesteru United Eda Woodwarda, který zřejmě bude mít financování nových hráčů na starosti. Už dlouho se mluví o tom, že klub je připraven na přestupovém poli utratit až 200 milionů liber. Proto může oslovit i ta největší fotbalová jména.

Podle informací britského listu Guardian se na seznamu objevil Arjen Robben, hvězda Bayernu Mnichov, ale také nizozemské reprezentace. Můžeme si jen domyslet, jestli a jak bude Van Gaal přesvědčovat Robbena k přesunu na Old Trafford.

Thomas MüllerFoto EPA
Z Bayernu chce zkušený trenér získat také ofenzivního záložníka Thomase Müllera. Obrannou řadu by rád vyztužil stoperem Matsem Hummelsem z Borussie Dortmund. Van Gaal zároveň schválil klubem již dlouhodobě vyhlédnuté dva hráče Lukea Shawa (Southampton) a Toniho Kroose (Bayern).

Nizozemci akorát mají strach, aby se Van Gaal nevěnoval práci pro Manchester United na úkor druhého trenérského džobu v národním týmu.

„Ve fotbale působím 40 let, za tři měsíce mi bude 63. Tuhle situaci zvládnu,“ uklidnil je Van Gaal. „Přípravě na MS jsem věnoval spoustu času, takže si můžete představit, jak je šampionát pro mě i hráče důležitý.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud