31. července 2014 • 10:45

Bitva gólmanů v Chelsea začala. Courtois se díval, Čech zářil!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zkušený mazák ukázal svému pronásledovateli, jak se chytá v brance Chelsea. Petr Čech ve středečním přípravném utkání na nizozemské půdě s Arnhemem (3:1) podal výtečný výkon. Thibaut Courtois, který se s českou klubovou legendou popere o místo jedničky, zápas sledoval ze střídačky.



"Udělám všechno pro to, abych chytal za Chelsea a udržel si místo." Tímto heslem, které Petr Čech vyhlásil před startem přípravy, se zatím řídí na sto procent.

Rychle dal do kupy zraněné rameno, naplno se zapojil do tréninků i přípravných zápasů. V nich si Petr Čech počíná zatím velmi dobře. Nedělá chyby a trenérovi Mourinhovi každou minutu na place ukazuje, že chce zůstat prvním brankářem.

Hlavní Čechův konkurent, belgický mladíček Thibaut Courtois, už se připojil k týmu. Bitva o post prvního brankáře tedy vypukla naplno. Kdo s koho, nekompromisní souboj na ostří nože. Takže Petr Čech, nebo Thibaut Courtois?

Thibaut Courtois sledoval utkání Chelsea s Arnhemem na střídačce vedle útočníka Didiera DrogbyFoto Reuters

Zápas s Arnhemem sledoval Courtois ještě od střídačky, nebyl napsán ani mezi náhradníky. Mourinho doufá, že 22letý Belgičan zvládne odchytat poločas v nedělním zápase s Werderem Brémy.

Courtois mohl tleskat výtečnému představení svého rivala. Mr. Perfect, jak Čechovi v Anglii občas přezdívají, opět dostál své pověsti. V utkání předvedl několik těžkých zákroků, udržel čisté konto. V jedné situaci při dalekonosné střele mu pomohla tyč.

Chelsea vyhrála 3:1, o branky se postarali Salah, Fábregas a Matič. Španělský záložník parádně zakroutil do sítě přímý kop, šlo o jeho první trefu za Chelsea po přestupu z Barcelony.

Arnhem vstřelil branku až ve chvíli, kdy Petr Čech už na trávníku chyběl. V 82. minutě pustil na hřiště Beeneyho, teprve osmnáctiletého gólmana z rezervy.

VIDEO: první trefa Fábregase v dresu Chelsea

VIDEO: sestřih utkání Chelsea - Arnhem

"Petr Čech předvedl briliantní výkon. Courtois možná bude přemýšlet o tom, jestli se rozhodl správně, když se vrátil do Chelsea a chce vzít místo legendě klubu v nejlepších letech," píše v referátu ze zápasu britský Daily Mail.

Další, mnohem těžší zkoušky před sezonou ještě samozřejmě přijdou. Čech si ale u Mourinha udělal další plusový bod. Ukázal že je připravený a v takové formě, jakou brankářská opora Chelsea potřebuje.  

Útočník Fernando Torres v přípravném utkání Chelsea s Arnhemem
Útočník Fernando Torres v přípravném utkání Chelsea s Arnhemem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud