6. října 2014 • 11:48

Měl jít Čech chytat hned? Chelsea prý s Courtoisem riskovala

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už po deseti minutách zápasu šel k zemi. Souboj Thibauta Courtoise s Alexisem Sánchezem odnesl gólman Chelsea v nedělním zápase s Arsenalem tvrdým otřesem. Krvácel z ucha, možná na chvíli ztratil vědomí. Přesto ještě třináct minut vydržel v bráně, než jeho místo zaujal Petr Čech a mladý Belgičan odjel na vyšetření do nemocnice. Chelsea nyní čelí nařčení z toho, že měla svou jedničku střídat hned a ne riskovat, že se Courtoisovi na hřišti ještě přitíží.



Srážka Sáncheze s Courtoisem z desáté minuty poznamenala úvod londýnského derby mezi Chelsea a Arsenalem. Střet vypadal hodně ošklivě, mladý gólman zůstal ležet na trávníku a vypadal silně otřeseně.

Po krátkém ošetření lékařka Chelsea Eva Carneiro řekla, že Courtois může zpátky do hry. Nová klubová jednička vydržela v brance ještě třináct minut. Pak si Courtois sedl na trávník a jasně naznačil, že dál to nepůjde.

V tu chvíli už nebylo čekat, helmu a rukavice nasadil Petr Čech a naskočil místo zraněného parťáka. Courtois zamířil do nemocnice, kde se podrobil dalším testům. "O tohle se starají kluboví doktoři a členové lékařského týmu, ti jsou v takové chvíli zodpovědní. Nejdřív řekli ano, potom ne," přiblížil celou situaci Mourinho.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 2:0
Video se připravuje ...

"Já jen přijímám rozhodnutí. Nemám potřebné lékařské znalosti, abych o tom mohl diskutovat. Řekli mi ne, že nemůže pokračovat. V tu chvíli jsem o něj měl strach, ne o zápas nebo výsledek," dodal kouč Chelsea.

Přesto zaznívají hlasy, že Courtois měl hřiště opustit hned, ne zkoušet pokračovat a riskovat, že se mu ještě přitíží. "Courtois nebyl ošetřen správně," napsal na Twitter Taylor Twellman, bývalý hráč americké MSL, který musel ukončit kariéru kvůli bolestem hlavy.

Není jasné, zda Courtois po srážce ztratil vědomí. Střídal až v momentě, kdy začel krvácet z ucha. Následně byl převezený do nemocnice na pozorování a další testy. Chelsea samozřejmě odmítá, že by cokoliv v jeho léčbě podcenila.

Mladý Belgičan nejspíš prodělal lehčí otřes mozku. "Zranění ale naštěstí není nijak vážné. Nic, kvůli čemu bychom se měli strachovat," uvedl Mourinho a zároveň pochválil i Petra Čecha, který mladou jedničku spolehlivě zastoupil a vychytal čisté konto.

Dobrá zprávy přinesla pondělní vyšetření. "Okamžitě jel do nemocnice na testy, ty však byly všechny v pořádku. Thibaut utrpěl jen menší natržení ucha a ještě večer byl propuštěn z nemocnice," uvedla Chelsea na svém webu. "Nyní by měl vyrazit za reprezentačními povinnostmi."

Lepšící se zdravotní stav potvrdil i sám Courtois. "Už se cítím lépe. Teď odpočívám, abych byl co nejrychleji připraven vrátit se na hřiště," napsal na Twitteru.

Thanksforallthemessages! I'm alreadyfeeling better. NowI'm restingto berecoveredand backon thepitchsoon. Great victoryyesterday

— ThibautCourtois(@thibautcourtois) October6, 2014<scriptasyncsrc="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

"Máme dva ze tří nejlepších brankářů na světě. Když se jeden zranil, druhý šel na hřiště. Žádný problém. Byl jsem přesvědčený, že Petr opět pro nás odvede fantastickou práci,“ zakončil portugalský kouč.

Gólman Chelsea Thibaut Courtois při srážce s útočníkem Arsenalu Alexisem Sánchezem
Gólman Chelsea Thibaut Courtois při srážce s útočníkem Arsenalu Alexisem Sánchezem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud